Közterületcenzorok

Az újságüldöző akciót Handl Tamás fő-közterületfelügyelő irányítja. (Handl korábban Gyurcsány személyes testőre volt.)

2020. 11. 06. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most meg azt találta ki a demokrácia felett (is) őrködő fővárosi vezetés, hogy az ingyenes Metropol újság csak akkor terjeszthető a budapesti aluljárókban, ha annak minden egyes lapszámában négy oldalt ők tölthetnek meg tartalommal. Amíg a szerkesztőség nem teljesíti Karácsony Gergelyék kívánságát, az újság nemkívánatos terméknek számít e köztereken, terjesztői pedig sokmilliós bírsággal számoljanak. Hogy az ultimátum kellő nyomatékot kapjon, egy ideje reggelente zord tekintetű, különféle fityulával (bilincs, gumibot, könnygázspré stb.) kistafírozott közterület-felügyelők járőröznek az érintett terepen. Talán hamarosan pallosjoguk is lesz. Jaj annak, aki Metropolt terjeszt! (A haragos felhívás szövegét állítólag a Gyurcsány-párti Gy. Németh Erzsébet, a számolatlan főpolgármester-helyettesek egyike szerkesztette. Szép, demagóg kiáltvány, benne hallgat a sötétség.)

Magát az újságüldöző akciót bizonyos Handl Tamás fő-közterületfelügyelő irányítja. (Handl lenyűgöző referenciákkal érkezett a városházára, korábban Gyurcsány Ferenc személyes testőreként feszített gazdája mellett, ami, tekintve védence lakossági utálatindexét, nem lehetett egyszerű.)

Az ügyben megszólalt Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke is. Normális esetben egy újságíróelnök az újság mellett szokott kiállni – ám Hargitai, aki egyszersmind a Népszava szerkesztője is, nem „normális” elnök (már majdnem azt írtam, kolléga) –, ő úgy vélte, nem kötelező közterületen lapot terjeszteni, azzal pedig semmi gond, ha a terület fenntartója az újság bizonyos felületeire igényt tart.

Hozok bort.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.