Független szakértők

A Politico cikke a magyar járványhelyzetről kizárólag az Orbán-kabinet ellendrukkerei­nek nyilatkozataira épül.

2020. 12. 31. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy képben legyen Európa és a nagyvilág a magyar pandémiaviszonyokról, a brüsszeli Politico minap terjedelmes cikkben járta körül a témát. Illetve dehogy járta, csak írt róla. Magyarországon az immunizálási törekvések a vakcina átpolitizáltságától függenek – ezt a címet kapta az írás.

Nem lenne fair, ha lehülyézném a kollégákat, már csak azért sem, mert nem is az elmeállapotuknak, inkább a gerinctelenségüknek tudható be, hogy az írás szinte kizárólag az Orbán-kabinet ellendrukkerei­nek nyilatkozataira épül – a kormánytól mindössze két mondatot idéz a portál. Megszólalnak viszont olyan, általuk „független szakembereknek” mondott delikvensek, mint például Krekó Péter, aki annak a Political Capitalnak a vezetője, amely Gyurcsány Ferenc ámokfutásának éveiben sok száz milliós megbízást kapott a szemkilövetőtől. Kikérték Falus Ferenc véleményét is, aki idehaza azzal lett közröhej tárgya, hogy 2014-ben, a főpolgármesteri kampány hevében videóra vetette, amint klottgatyát öltve, egy puszta közepén teli vödör vizet zúdít önnön fejére.

No és nem utolsósorban kedvencem, Kökény Mihály is nyilatkozott. Róla csak annyit említ a Politico, hogy korábban egészségügyi miniszter volt. Azt már nem, hogy az MSZP–SZDSZ-kormányok alatt… (Előtte meg húsz évig az állampártban kavart.) Kökény szerint az a tény, hogy Magyarország az orosz vakcinából is szeretne vásárolni, azt mutatja, hogy a miniszterelnök „lojális” az orosz elnökkel. Mondja ezt az a Kökény, akinek nagyapja, Varga Jenő a tanácskommün alatt népbiztosként jeleskedett, s nevéhez fűződik a málenkij robot bevezetésének ötlete.

Nos, ők voltak a Politico független szakértői.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.