Elviccelt lobogók

A főváros ünnepi ki-, illetve ki nem lobogózása kapcsán kialakult vitában minap – háromnapos fáziskéséssel – maga Karácsony Gergely is megszólalt.

2021. 03. 19. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros ünnepi ki-, illetve ki nem lobogózása kapcsán kialakult vitában minap – háromnapos fáziskéséssel – maga Karácsony Gergely főpolgármester is megszólalt. (Megszólalt? Facebook-bejegyzést írt, ahogyan szokta.) Természetesen kint voltak a zászlók, mondta, csak a rossz­indulatú Fidesz-hívők nem vették észre. Bejegyzése erősen magán viselte az elemi iskolások szellemiségét. „Értem én, hogy a Fideszben mindenért és annak ellenkezőjéért is politikai támadást kell indítani ellenem és a városvezetés ellen, ez ott, úgy látszik, kell a jó emésztéshez. De vajon most mi járhatott a fejükben? Hogy éjjel, titokban énkezemmel szedtem le a zászlókat? Vagy a gyíkemberek? A pomogácsok? Vagy mi volt az elképzelés? […] Gondolom, a Fidesz-frakció Dubaiban töltötte a hétvégét Andival és Lölővel.”

Ha kinevetgélte magát saját szellemességén a vidám városvezető, kellő szerénységgel ajánlanám figyelmébe saját úti beszámolómat az ominózus napról. Március 15-én délután a XVII. kerületből a Parlamentig autóztam a következő, nagyjából húsz kilométernyi főútvonalon: Pesti út, Jászberényi út, Körösi Csoma Sándor út, Kőbányai út, Fiumei út, Rákóczi út, Károly körút, Bajcsy-Zsilinszky út. Leszámítva a Pesti út XVII. kerületi (kormánypárti) szakaszát, egyetlen út sem volt kilobogózva. Nem tudom, főpolgármester úr biciklizett-e aznap arrafelé…

Mindeközben sok száz kilométernyire Budapesttől – és fényévnyire Karácsony Gergelytől – a román hatóság immár harmadszor tízezer lejre (760 ezer forintra) bírságolta a sepsiszentgyörgyi polgármestert, amiért az ünnepen magyar zászlókkal lobogózta ki az elcsatolt magyar várost.

Igen, olvasóm, én is ugyanazt gondolom…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.