Campusszal ijesztgetnek

Lyukra futott a Momentum uniós képviselője, Cseh Katalin, amikor a kínai Fudan Egyetemmel kapcsolatos aggodalmaival egyenesen Brüsszelhez fordult.

2021. 04. 23. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lyukra futott a Momentum uniós képviselője, Cseh Katalin, amikor a kínai Fudan Egyetemmel kapcsolatos aggodalmaival egyenesen Brüsszelhez fordult. (Kínáról tudni kell – legalábbis Cseh Katalin „tudja” –, hogy az európai demokráciák meggyengítésére törekszik.) Az Európai Bizottság azonban – a Magyar Nemzet megkeresésére – kijelentette, ők nem szólnak bele az ilyesmibe, a tagállamok maguk dönthetik el, mely harmadik országgal működnek együtt az oktatáspolitika területén.

Vagyis fütyülnek rá, hogy a világhírű egyetem úgy tervezi, Budapesten létesíti első, Kínán kívüli campusát. (Nem ez az első efféle aggodalom a brüsszeli magyar ellenzék részéről. Dobrev Klára például tavaly ősszel, a SZFE modellváltásával kapcsolatban írt kormánymószeroló levelet az európai illetékeseknek, arra figyelmeztetve, nem maradhatnak csöndben. Ám őt is elhajtották, hiszen az oktatás és kultúra nemzeti kompetencia. Ugyanők „tolmácsoltak” korábban a CEU ügyében zajló vitában is Brüsszel és a magyar kormány között – Kijev és Budapest között a kárpátaljai magyar kisebbség érdekében még nem…)

A mostani ügy előzménye, hogy a Fudan-bejelentés hallatán a hazai ellenzék rögvest nemzetbiztonsági kockázatról kezdett el beszélni. Arról, vegyük már észre, hogy Kína valójában kémiskolát, maoista kiképzőhelyet telepít Magyarországra. Az csak mesebeszéd, hogy az egyetem Kína pénzügyi-gazdasági világáról szól, haha…

Én speciel Palkovics László miniszter nézeteit osztom, aki szerint egy kémtevékenységhez nincs szükség egyetemre, néhány kínai étterem is megtenné, egy-két jól képzett pincérrel, szakáccsal… Mata Hari is egyedül dolgozott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.