Varjuval szárnyal a Jobbik

Jakab Péter sem akart lemaradni az idvezülten vigyorgó főpolgármester mögött.

2021. 05. 18. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az elmúlt napok kétségkívül Karácsony Gergelyről szóltak, egy másik miniszterelnök-jelölt, Jakab Péter sem akart lemaradni az idvezülten vigyorgó főpolgármester mögött. A Jobbik frontembere egy hűségesküvel felérő Facebook-bejegyzésben jelezte, demagógiáért nem jár a szomszédba, és akut gerincproblémái sem zavarják munkásságában. „Győztes csapaton ne változtass! – írta a kevély vezér. – Varju László 2018-ban megverte a Fidesz jelöltjét Budapest 11. számú választókörzetében, és azóta is hiteles, kitartó és alázatos munkával látja el az itt élők képviseletét. A Jobbik díjazza az elvégzett munkát, ezért úgy döntöttünk, Varju Lászlót támogatjuk […]. Szabadságot és jólétet minden magyarnak!” Hogy az újpesti lakosok – itt van a 11. körzet – miként vélekednek a higanymozgású Varju munkásságáról, abba nem mennék bele. (A momentumos Déri Tibor polgármesternek biztosan tetszik, nyilván emiatt aszfaltoztatta fel a Varju-iroda előtti 12 méteres útszakaszt. Csak azt.)

A Jakab-vallomás még Schiffer Andrást is klaviatúra elé ültette: „Az egy dolog, hogy 01g-koalíció, egy lista, egy jelölt, előválasztás és adott esetben közös kormányzás – írta az expolitikus. – Na de hogy még ezen a körön belül is a Jobbik Varju László mögé áll be, ez tényleg mindent visz.”

Szerintem is. Schiffer látlelete egyébként remekül klappol az exjobbikos Volner János diagnoszta néhány héttel ezelőtt közzétett felismeréséhez: „A baloldalban végbélkúpként oldódnak fel jelenleg azok a jobbikosok, akik egykor a nemzeti oldal képviseletét hirdették, s most a baloldal szekerét tolják teljes erővel.”

Jövőre megtudjuk, hová.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.