Hetente Orbánt buktat

Magyarország és Orbán Viktor miniszterelnök kilátástalan helyzetéről beszélt Balázs Péter a Hírklikknek.

2021. 07. 24. 6:58
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország és Orbán Viktor miniszterelnök kilátástalan helyzetéről beszélt minap Balázs Péter a Hírklikknek. A távolba látó ember rendszeres vendége a portálnak, de előfordul, hogy a Klubrádióban vagy az ATV-ben temeti a nemzeti kormányt. Temetkezési szakértő.

Siratóműsorainak visszatérő eleme, hogy most már aztán tényleg vége mindennek, Orbánnak harangoztak, game over… Legfrissebb repertoárjából idézek: „Orbán Viktor egymás után kapja a gólokat, miközben nincs már mögötte az Európai Néppárt, amelyből a Fidesz távozásra kényszerült, szeptemberben pedig lelép a színről Angela Merkel német kancellár is, aki tompította a kritikákat. Vagyis egyre reménytelenebb a helyzete.” (Azt nem derül ki, hogy miért foglalkozik annyit a magyar kormányfővel a hajdani Bajnai-kabinet külügyminisztere, ha egyszer Orbán Viktornak annyi…)

Igazából azt sem értem, hogy a Balázs Pétert faggató médiumok ­miért éppen ezt az embert kérdezgetik örökké Magyarország állapotáról. Tallózgatva a nyolcvanesztendős mélybolsevik káder múltjában, nem igazán találtam ehhez fogódzót. Talán az ügynökgyanús impexes múlt, a CEU-katedra vagy a „Merjünk kicsik lenni!” szemlélet az ajánlólevél? Esetleg az, hogy az ő külügyminisztersége alatt történhetett meg az a példátlan eset, hogy nem engedték be Szlovákiába Sólyom László akkori köztársasági elnököt? Csak találgat az ember.

„A meghirdetett népszavazás csak egy elkeseredett védekezés. Egy reménytelenül sarokba szorított ember próbálkozása, hogy valamiképpen javítson a helyzetén. A miniszterelnök egy döglött lóról sem tud már leszállni” – közli Balázs szakértő a magas lóról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.