időjárás 2°C Natália 2022. december 9.
logo

Kínai bringa

Pilhál György
2021.08.05. 05:59 2021.08.07. 05:27
Kínai bringa

Amióta a BKV Vasúti Járműjavító Kft. felügyelőbizottságába került, tovább bővült a szakértelme Vágó István nyugalmazott televíziós bölcsnek, immár virológus szakértőként is nyilatkozik. Minap, hogy a Fidesz sokadjára szólította fel az ellenzéket, fejezze be a védőoltások elleni hergelést és a magyar emberek elbizonytalanítását, emberünk kijelentette: – A baloldali pártok soha nem hergeltek »az oltások« ellen. (Mindössze törvényjavaslatot nyújtottak be a keleti vakcinák használatának betiltásáért – P. Gy.) Persze, minden vakcina hatékony, de kiderült: a Sinopharmmal oltott hatvan év felettiek 26 százalékánál nem volt elég az IgG típusú neutralizáló antitestek jelenléte a vérkeringésben stb.

Ehhez képest a SOTE rektora naponta számolatlanul elmagyarázza: a kimutatható antitest és a következő vírus elleni védekezési képesség nem ugyanaz. Kár, hogy ezt nem érti meg a nyugalmazott gondolkodó. Egy kommentelő szerint nem bír leszállni a kínai bringáról.

Vágó beszólásai gyakran még a sajátjai előtt sem aratnak osztatlan sikert. Pár éve a hócipős Farkasházy azt javasolta neki, helyesebb lenne, ha eltűnne a színről, mert csak tovább gyengíti az ellenzéket. Sokak szerint amióta nem hívják kvízműsorokba, önmagával vetélkedik szegény, rá­adásul vesztésre áll. Megrendült népszerűségét jelzi, hogy az egyik portál Fele sem igaz Istvánnak nevezte el a szebb napokat látott DK-s embert. Jó múltkor a Blikk riportere – a városszerte keringő közbeszéd kapcsán – arról faggatta: „Mit üzen azoknak, akik szerint ön meghülyült vénségére?” Vágó válaszából kiderült, találkozott már a kérdéssel.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.