idezojelek

Most meg rendőrt hívnak

A múltkor még úgy volt, hogy az egész problémát csak a kormány sajtója találta ki.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2021. 08. 30. 5:59
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Annak idején, amikor a Fidesz azt kérte a kormánytól: alkotmánymódosítással emelje be az alaptörvénybe, hogy tilos a közterületen való életvitelszerű tartózkodás, szinte azonnal megszólalt a liberális vokál: „Mindenki egyenlő!”, „Emberi jogokat!”, „A közterület mindenkié!”, „Vesszenorbán!” stb. A Népszava haditudósítója például ezt írta: „Tovább űzi a hajléktalanokat a Fidesz.” A Város Mindenkié elszánt artistái ezzel egy időben elfoglalták a józsefvárosi önkormányzat első emeletét, leheveredtek a folyosóra, majd molinót feszítettek ki a polgármester dolgozószobája előtt. „Mi is emberek vagyunk!” – hirdette az üzenet. (Még mielőtt bárki elbizonytalanodott volna.)

Az egész onnan jutott az eszembe, hogy minap Zugló MSZP-s vezetői arra kérték Pintér Sándor belügyminisztert, továbbra is legyen állandó rendőri jelenlét a budapesti Örs vezér terén. Közleményükben azt írták, a közelmúltban nyilvánosságot kapott, hogy a téren egy banda tartja rettegésben a járókelőket, koldulnak és zaklatják az arra elhaladókat. Nagyjából azóta, hogy a nagyformátumú főpolgármester „felszabadította” nekik a gonosz Tarlós István által előlük elzárt kies aluljárót. Horváth Csaba polgármester és Tóth Csaba honatya most személyes egyeztetést kezdeményezett a belügyminiszterrel, véleményük szerint két járőrpáros folyamatos jelenlétére lenne szükség a terület közbiztonságának fenntartásához. „Nem hagyhatjuk, hogy Budapest legforgalmasabb közlekedési csomópontjában ismét romoljon a közbiztonság”, írják az aggódó szocialisták.

Jé! A múltkor még úgy volt, hogy az egész problémát csak a kormány sajtója találta ki.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.