idezojelek

Épp fordítva történt

A Hírklikk.hu sem akart lemaradni az őszödi beszéd évfordulós megemlékezéséről.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2021. 09. 20. 5:59
Fotó: MTI Fotószerkesztőség/MTI Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd

A Hírklikk.hu sem akart lemaradni az őszödi beszéd évfordulós megemlékezéséről. A portál nevében Sebes György megmondóember nyúlt a Fidesz által félretájékoztatott olvasó hóna alá. Tőle tudjuk, a botrány kirobbantása nem lehetett sem Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök, sem a szocialisták célja, sokkal valószínűbb, hogy Orbán Viktor és csapata irányította az eseményeket. Bár a beszéd kiszivárogtatásának hosszú távú előnyeire talán akkor még nem gondolt a későbbi kormányfő, azt viszont nyilván belekalkulálta, hogy a közelgő önkormányzati választáson sokat nyerhet vele. Így is lett. A jól előkészített őszi események tervezésében pedig már alighanem szerepelt az is – írja Sebes fantaszta –, hogy a „kiprovokált és megvalósult eseménysor majd évek múltán is hasznot jelenthet számukra”.

Vagyis az egész 2006-os botránysorozat, az őszödi beszéd kiszivárogtatásától az őszi rendőrterrorig szimpla Fidesz-provokáció volt, sugallja a portál. A botrány kirobbantásával sok megtévesztett emberből csináltak áldozatot – magyarázza Sebes mesemondó –, olyanokból, akikkel elhitették, hogy forradalmárokká és hősökké válhatnak, mint 1956-ban a pesti srácok. „Véresre verték az embereket – mondta Orbán Viktor –, arról viszont nem ejtett szót, hogy a fideszeseknek mekkora a felelősségük a történtekben.”

Vegyük végre észre, sugallja az írás, hogy a Fidesz mítoszt teremtett a 2006-os őszi eseményekből, számára ez aranybánya, ezzel igyekszik megnyerni a jövő évi választást is, noha az őszödi beszéden és következményein már mindenki túllépett, csak a hatalom tartja napirenden. 

Jól bírja a Rémhírklikk-szerkesztőség födémszerkezete.

A borítóképen: az Őszödi beszéd elhangzása után 2006-ban kirobbant tüntetések eseményeit, a rendőrterrort bemutató országjáró vándorkiállítás kamionja a megnyitó napján a fővárosi Erzsébet téren 2021. szeptember 18-án.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.