idezojelek

Filmszakadás

Arról érdeklődött minap Láng Zsolt Karácsony Gergelytől, miért nehezítik meg az Elkxrtuk bemutatását, miközben hatalmas az érdeklődés a film iránt.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Arról érdeklődött minap Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP budapesti frakcióvezetője Karácsony Gergelytől, miért nehezítik meg az Elkxrtuk bemutatását, miközben hatalmas az érdeklődés a film iránt. A főpolgármester helyett a DK városházi ülnökei álltak elő „magyarázattal”. Gy. Németh Erzsébet szerint ez nem az a városvezetés, amely megszabja, melyik moziban mit kell játszani. Majd sokat sejtetőn hozzátette: „Amikor ide kerültem 2019. november 5-én, a szereposztó díványt is kivitettem az irodámból.” (A korábbi városvezető, Tarlós István a PestiSrácok.hu-nak elmondta, ők ugyanazokat a bútorokat használták, amelyeket Gy. Némethék még 2010 előtt. Honnan tudja Erzsike, hogy az a dívány szereposztó volt? Hm.)

A kevély Szaniszló Sándor, a Gyurcsány-párt pestszentlőrinci frontembere meg azzal állt elő: úgy tudja, a filmet már hetek óta játsszák a Fidesz-székházakban: „Játsszák csak ott tovább!” Azt is hozzátette, Láng Zsolt nyilván szégyelli magát, hogy „ennek a borzadálynak a vetítését szóba kellett hoznia”. Szerintem meg inkább ennek a tenyérbe mászó Szaniszló embernek kellene szégyellnie magát. Emlékezetes, ő volt az a kerületvezető, aki már az első munkanapját azzal kezdte, hogy kerek száz százalékkal megemelte a képviselői tiszteletdíjakat, sőt eltörölte azok plafonját. Azzal sem szerzett híveket, hogy két hónapra rá az MSZP-ből a Demokratikus Koalícióba igazolt, mondván, ott jobb az „érdekérvényesítési lehetőség”. Az is ő volt, aki a lakók megkérdezése nélkül visszaküldette kerületéből a Sinopharm-vakcinákat azzal, hogy azok a kutyának sem kellenek.

Világos, hogy sem neki, sem Erzsikének nem tetszik az Elkxrtuk. Róluk (is) szól.

Borítókép: Havran Zoltán

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.