időjárás 1°C Karola , Károly 2023. január 28.
logo

Még egy rászoruló

Pilhál György
2021.10.28. 05:59 2021.10.28. 10:34
Még egy rászoruló

Nem csak Jakab Péter rászoruló hóna alá nyúlt az Orbán-kormány családtámogatási rendszere. A Kertváros éjjel-nappal Facebook-oldal arról ír, a Márki-Zay-felekezetben kavaró Vajda Zoltán is élt a csok lehetőségeivel. „Saját magát is szembeköpte, amikor felvette a csokot, noha ő is azt harsogta: »az állam csak a valóban rászorulókat támogassa, azokat, akik képtelenek önerejükből elfogadható, biztonságos lakhatáshoz jutni és azt fenntartani«. Vajda Zoltán vagyonnyilatkozata alapján minden, csak nem rászoruló” – írják, csatolva hozzá az erkölcsbajnok vagyonnyilatkozatát. A csókos ember ismert zsivány hírében áll, a legutóbbi országgyűlési választásokra készülvén például annyi hamis név szerepelt az ajánlólistáján, hogy azok nélkül nem is lett volna elegendő támogatása. Ennek dacára megszüntették ellene a büntetőeljárást, mert kijelentette: nem tudott a disznóságokról. Hallatlan!

Hősünk korábban is szerepelt már tudósításokban. Pár éve a március 15-i ünnepen azért kapott nyilvánosságot, mert mint a Nemzeti Múzeum előtt randalírozó Juhász-füttyösök egyikét lecsapták egy zászlórúddal. (+Vajda kereplővel „kísérte” a fúvósokat, amikor egy ünnepelni érkező aggastyán feddőleg fejbe verte.) Később plakátszaggatásban jeleskedett, két komolyabb kunszt fűződik a nevéhez. Mindkét attrakciót előre bejelentette, hogy a sajtó is jelen lehessen. (Vajda Zoltán él-hal a nyilvánosságért, minden vágya, hogy benne legyen a hírekben.) Először egy Soros Györgyöt bíráló transzparenst kapart le a tűzfalról, hetekkel később a nemzeti konzultációról szóló hirdetmények miatt mászott falra.

Tartok tőle, áprilisban is falra mászik.

Borítókép: MTI Fotó/Balogh Zoltán

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.