idezojelek

Hajnali valóság

Bár korábban többször is közgazdásznak mondta magát a világot kiosztó Hajnal Miklós, mára kiderült, valójában diplomája sincs, csak egy érettségivel rendelkezik.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Mónus Márton

Bár korábban több televíziós műsorban is közgazdásznak mondta magát a mindig harsányan nyilatkozó, a világot kiosztó Hajnal Miklós, mára kiderült, valójában diplomája sincs, csak egy érettségivel rendelkezik. Vagyis a Momentum elnökségi tagja egy szimpla középiskolai bizonyítvánnyal veszi fel a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnöki posztjáért járó havi félmilliót. A lebukott legény most szipogva makog a sajtónak: „Fáj, hogy engem hazugsággal vádolnak, […] a magam részéről sajnálom, és elnézést kérek stb.”

Engem nem hat meg az ifjú színész. Máig előttem van, ahogy néhány éve valami leírhatatlan gőggel bevonult az akkori Echo TV stúdiójába. Már az első percben át akarta venni a műsorvezető szerepét. Pártja kampánypénzeinek a zavaros elszámolásáról kérdezték volna, ám ő válaszadás helyett saját önálló estjébe kezdett. Elhagyva a protokollt mindenekelőtt nemes egyszerűséggel lehazugozta az őt vendégül látó csatornát. Igaz, a műsorvezető konkrét kérdéseire (az elmaradt pénzügyi elszámolásról, dokumentumok „visszadátumozásáról” stb.) úgysem lett volna épkézláb válasza… Közben teátrálisan meg-meglobogtatott egy szál fecnit, az „elszámolást”. Hajnal segédszínész ezzel lezártnak is tekintette a beszélgetést és távozott. Kivonulása előtt még annyit kért, legközelebb csak akkor hívják, ha Mészáros Lőrinc gazdagodásáról szeretnék kérdezni.

Egy másik alkalommal a főváros fejlesztéséért felelős államtitkárt kóstolgatta. „A valódi kormányzás egészen más” – üzente Fürjes Balázsnak a tenyérbe mászó legény.

Aki most itt hebeg-habog. Persze, azért a tisztéről nem mond le. Ugyan!

Borítókép: Hajnal Miklós (Fotó: MTI/Mónus Márton)

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

A csúnya beszédtől a világháborúig

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Lincshangulat Strasbourgban

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Színház, porhintés, tündérpor!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

A halhatatlanságprojekt kulcsa Isten

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.