időjárás 1°C Barbara, Borbála 2021. December 4.
logo

Hajnali valóság

Pilhál György
2021.11.10. 05:59 2021.11.10. 12:25
Hajnali valóság

Bár korábban több televíziós műsorban is közgazdásznak mondta magát a mindig harsányan nyilatkozó, a világot kiosztó Hajnal Miklós, mára kiderült, valójában diplomája sincs, csak egy érettségivel rendelkezik. Vagyis a Momentum elnökségi tagja egy szimpla középiskolai bizonyítvánnyal veszi fel a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnöki posztjáért járó havi félmilliót. A lebukott legény most szipogva makog a sajtónak: „Fáj, hogy engem hazugsággal vádolnak, […] a magam részéről sajnálom, és elnézést kérek stb.”

Engem nem hat meg az ifjú színész. Máig előttem van, ahogy néhány éve valami leírhatatlan gőggel bevonult az akkori Echo TV stúdiójába. Már az első percben át akarta venni a műsorvezető szerepét. Pártja kampánypénzeinek a zavaros elszámolásáról kérdezték volna, ám ő válaszadás helyett saját önálló estjébe kezdett. Elhagyva a protokollt mindenekelőtt nemes egyszerűséggel lehazugozta az őt vendégül látó csatornát. Igaz, a műsorvezető konkrét kérdéseire (az elmaradt pénzügyi elszámolásról, dokumentumok „visszadátumozásáról” stb.) úgysem lett volna épkézláb válasza… Közben teátrálisan meg-meglobogtatott egy szál fecnit, az „elszámolást”. Hajnal segédszínész ezzel lezártnak is tekintette a beszélgetést és távozott. Kivonulása előtt még annyit kért, legközelebb csak akkor hívják, ha Mészáros Lőrinc gazdagodásáról szeretnék kérdezni.

Egy másik alkalommal a főváros fejlesztéséért felelős államtitkárt kóstolgatta. „A valódi kormányzás egészen más” – üzente Fürjes Balázsnak a tenyérbe mászó legény.

Aki most itt hebeg-habog. Persze, azért a tisztéről nem mond le. Ugyan!

Borítókép: Hajnal Miklós (Fotó: MTI/Mónus Márton)