idezojelek

Csak mondja a magáét

Az évtizede tartó, elsöprő Fidesz-győzelmek ellenére ma is zavartalanul uszíthat az ellenzéki sajtó.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Rosta Tibor

„Mi az, amit ma nem rendezhet sajtó alá, nem mondhat mikrofonba, kamerába egy magyar ellenzéki újságíró? Csak egyetlenegy tabut mondjon, kiskezitcsókolom!” – kérleltem néhány napja ezeken a hasábokon a sajtószabadságért aggódó Donáth Anna Momentum-vezért. Válasz nem érkezett, holott tényleg érdekelt volna, hiszen az évtizede tartó, elsöprő Fidesz-győzelmek ellenére ma is zavartalanul uszíthat az ellenzéki sajtó, senki sem veszi el az Indextől a klaviatúrát, a Klubrádiótól a mikrofont, az ATV-től a kamerát, és a nagy fekete autó sem visz el senkit.

Válasz tehát nem jött, ellenben elnök asszony minap ismét klaviatúrához ült: „Orbán Viktor tíz év alatt gyakorlatilag a teljes magyar szabad médiát elfoglalta” – tájékoztatott, majd egy „jó hírt” is megosztott, miszerint az Európai Bizottság bejelentette, közös, EU-s médiaszabályozás jön, merthogy a Magyarországon kiépült propagandagép már az unió egységét is veszélyezteti.

Megjegyzem, jó múltkor a Freedom House is azon merengett, mi történt a magyar demokráciával a legsikeresebb év – 2006 – óta. (Mi meg épp akkortájt kutakodtunk a demokrácia után, de a gyurcsányi könny­gázfüstben valahogy nem találtuk.)

Aztán jöttek a kíméletlen Fidesz-kétharmadok, így már csak ez a néhány hiteles médium maradt (a teljesség igénye nélkül): RTL Klub, ATV, Klubrádió, Népszava, Hócipő, HVG, 168 Óra, Magyar Narancs, Nyugati Fény, Hírklikk, Élet és Irodalom, 444.hu, 24.hu, Átlátszó, Mérce, Alfahír, Azonnali, Magyar Hang, Telex, Index, Válasz, Blikk, Hetek, Propeller, Jelen, Kuruc.info stb.

Ez már a vég.

Borítókép: Donáth Anna (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.