idezojelek

Egy sötét évforduló

Áprilisban, amikor majd az urnához lépünk, jusson eszünkbe a mostani sötét évforduló: a kettős állampolgárságról szóló 2004. december ötödikei népszavazás.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Mohai Balázs

Áprilisban, amikor majd az urnához lépünk, jusson eszünkbe a mostani sötét évforduló: a kettős állampolgárságról szóló 2004. december ötödikei népszavazás. Az a voksolás, amely előtt a pár hónappal korábban puccsal kormányfővé lett Gyurcsány Ferenc azzal riogatott: az igen válasz borzasztó terheket róna az országra; nekünk kellene állnunk a kettős állampolgárok szociális ellátását stb. A demagóg hazugságözön (Bangóné volt a kampány reklámarca) megtette a hatását: bár az igenek győztek, az alacsony részvétel miatt eredménytelen lett a referendum.

Gyurcsány szerint a szavazók a „felelős hazafiságot” választották.

Az élet utóbb rendet tett. Az új Országgyűlés 2010 májusában elsöprő többséggel a nemzet egységére szavazott. (A hazudós habzóborász mellett csupán Molnár Csaba mameluk és Szanyi Tibor pohárnok voksolt nemmel az akkor még 386 fős parlamentben.) Gyurcsány akkori pártja, az MSZP ezzel a hazugságvoksolással kezdte meg látványos fonnyadását. Az sem segített a szocialistákon, hogy 2013 januárjában az akkori elnök, Mesterházy Attila Kolozsvárra sunnyogott bocsánatot kérni a megtagadott magyaroktól. (Azt magyarázta, hogy 2004-ben „egy rosszul feltett kérdésre rossz választ adtak”.) Gyurcsány magyarellenessége a következő két voksoláson is visszaköszönt: a határon túli magyarság kilencvenöt százaléka a Fidesz–KDNP-re szavazott.

Tavasszal, amikor az ország sorsáról kell döntenünk, ne feledjük: Gyurcsány Ferenc, aki a határon túli nemzetre nemet mondott, a déli kerítésnél tolongó egzotikus emberek előtt gond nélkül kaput nyitna.

Vigyázz és emlékezz, magyar!

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.