idezojelek

Határeset

Míg Cseh Katalin asszony a határtörténeteiről mesél, addig sem a 4,8 milliárdos mutyijáról megy a szó.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Balogh Zoltán

A lengyel–belarusz határhoz látogatott a múlt héten Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője, hogy megtekintse az ott kialakult migrációs válságot. Erről maga a tűzről pattant fiatalasszony számolt be a helyszínen készített videójában. (Megjegyzem, a mi röszkei határunkra is ellátogathatott volna a képviselő asszony, ám ez így izgalmasabbnak ígérkezett.) A beszámolóból megtudjuk, az EU ottani határán emberek halnak meg amiatt, mert „Orbán Viktor barátja, Vlagyimir Putyin által felbujtva Lukasenka fehérorosz elnök ártatlan embereket használ egy hibrid háborúban az Európai Unió ellen”.

A leleplezőnek szánt szenvedélyes tudósítás azonban inkább a szerzőről rántja le a leplet. Már ott biceg a beszámoló, hogy a haditudósító aligha lehetett ott a frontvonalon (nem is látni a közelben egy megveszekedett migránst sem), hiszen az operációs övezetnek számító határzónába idegeneknek szigorúan tilos a belépés. A másik meg a nyögvenyelős gondolatmenet belénk sulykolt rezüméje: erősen szégyellje magát a magyar miniszterelnök, amiért a „haverja” által felcukkolt belarusz elnök ártatlan emberek felhasználásával keres fogást az Európai Unión.

Katalin asszony a jelek szerint még mindig esküvői lakodalmának asztal alatti perspektívájából szemléli a világot. Ha a migránsokat a fehérorosz elnök tereli a határ felé, az sima háborús bűntett, ha viszont NGO-szponzorált taxikon érkeznek az egzotikus kerítésszaggatók, az a szamaritánus emberek könnyes humanizmusa, maga a megtestesült Jónak lenni jó.

Ami biztos: míg Katalin asszony a határtörténeteiről mesél, addig sem a 4,8 milliárdos mutyijáról megy a szó.

Borítókép: Cseh Katalin (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.