idezojelek

Amnézia

Szívesen olvasnék egy Gyöngyösi-bejegyzést arról, hogy pártjának szüksége volt-e valamiféle érzéstelenítőre, mikor egy röpke gerincműtéttel Gyurcsány-komálós Jobbikot csináltak.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Orbán újabb fiaskója címmel harsány Facebook-bejegyzést írt a minap Gyöngyösi Márton, a Jobbik uniós képviselője. „Eljött az az idő, amikor választani kell Kelet és Nyugat, zsarnokság és szabadság, nyílt erőszak és tárgyalás között” – adta meg korszakosnak szánt szózatának alaphangját a szerző, majd lerántotta a leplet a magyar kormányzatról. „Ma Orbán az EU-s álláspont mögé bújva egy hangot sem mer szólni Putyin ellen, Szijjártó Péter pedig diplomáciai megoldásról beszél akkor, amikor tankok tartanak Ukrajnába. […] Orbánék célja egyértelmű: kiszolgálni az orosz érdekeket.”

Érdekes ez az EU-barát gondolatsor, különösen, ha belegondolunk, hogy a ma Brüsszelben üldögélő képviselő úr pártja évekkel ezelőtt, ilyentájt egy budapesti Jobbik-nagygyűlésen még EU-zászlót égetett a tagság frenetikus éljenzése mellett. Nem emlékszem, hogy Gyöngyösi Márton ott tüsténkedett volna ijedten a poroltóval – arra viszont igen, hogy pár hónapra rá a magyar parlament egyik ülésén listát követelt a zsidó képviselőkről. Most meg a Szemkilövő-hegyi rekvirált zsidó villa túlmozgásos lakójának próbál megfelelni.

Szívesen olvasnék egy Gyöngyösi-bejegyzést arról, hogy pártjának szüksége volt-e valamiféle érzéstelenítőre, mikor a „Csak a nemzet!” felekezetből egy röpke gerincműtéttel Gyurcsány-komálós Jobbikot csináltak. (Élén Gyöngyösi Marcival, aki pár esztendeje már olyan konferenciát szervezett Brüsszelben, amelyre liberális megmondóemberek sora kapott meghívást, CEU-alapítótól a leharcolt SZDSZ-esen át a genderjogi aktivistáig.)

A Jobbik (benne a most kemény kritikust alakító Marci) története egy szánalmasra sikerült történelmi kabaré szagos históriája.

Borítókép: Gyöngyösi Márton (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (2. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

A tabudöntő Hunnia emlékezete

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A radikalizmus nem szélsőségesség

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Nemzeti maximum vagy nihilizmus

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.