idezojelek

Melléharangozott

Az is lehet, hogy hősünk csak leállt a Cavinton-kúrával. Máskor is mutatkoztak már rajta az emlékezetkiesés tünetei.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Még 2014-ben határozta el Ujhelyi István, hogy rendszeresen emlékeztetni fog Orbán Viktor miniszterelnök „országromboló dolgaira”. – Minden héten meg fogom kongatni a harangokat, mert demokrataként ez a dolgom – közölte a szocialista EP-képviselő. Azóta is ez a rigolyája szegénynek. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előfordult, hogy fölállt a strasbourgi parlamentben, s előbb goebbelsi propagandának minősítette Orbán Viktor lakossági konzultációs levelét, majd, hogy nagyobbat szóljon, mindjárt szét is tépett egyet. (Még a többi ország baloldali delegáltjai is meghökkentek, hogy harangozónk magyar létére Magyarország miniszterelnökét gyalázza, ráadásul a külföld előtt.) Máskor meg amiatt szaladt föl a toronyba, mert a miniszterelnök fogadta – fogadni merészelte – Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés vezetőjét. (A szellemi deficittel küzdő ember valószínűleg nem értesült arról, hogy Le Pen, egy bejegyzett párt demokratikusan megválasztott elnöke, akire a voksoláson sok millió francia szokott szavazni. Nagyságrendekkel több, mint az ottani szocikra…)

Legutóbb már a vészharangokat kongatta a piros fejű kontinensatya: „Fideszes zsoldosok! Meddig tudtok a szeretteitek, gyermekeitek szemébe nézni azzal a tudattal, hogy Orbán érdekében álltatok a sötét oldalra!?” Hogy mekkora vákuum lehet a háborgó ember fejében, az a következő mondatából is kiviláglik: „Nem engedném a fiainkat a háborúba, békét akarok én is!” Nos, ebben az esetben a Fideszre kellene szavaznia Ujhelyinek, hisz Márki-Zay már az ármádiát verbuválja.

De az is lehet, hogy hősünk csak leállt a Cavinton-kúrával. Máskor is mutatkoztak már rajta az emlékezetkiesés tünetei.

Borítókép: Ujhelyi István (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.