idezojelek

Mint Sargentini

Dobrev Klára egy ízben Judith Sargentinihez hasonlította Kálmán Olgát, mondván, ugyanolyan határozott, mint a kevély holland asszonyka.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Bruzák Noémi

Orbán Viktor miniszterelnököt faggatta Kálmán Olga, a DK parlamenti frakciószóvivője minap az azonnali kérdések órájában. – Meddig folytatják minden létező eszközzel az élelmiszerárak emelését? Mikor lesz ennek már vége, miniszterelnök úr? – érdeklődött a honanya, mire a kormányfő: – Akkor, amikor a szankcióknak. Amint vége van a szankcióknak, azonnal csökkenni fognak az élelmiszerárak. – A felelet nem elégítette ki az ellenzéki asszonykát. – Nem válaszolt a kérdésre, hogy mikor lesz vége az élelmiszerár-drágulásnak. Úgyhogy akkor én majd elmondom – bújt ki belőle az ATV-s kihallgatótiszt. – Akkor lesz vége, amikor vége lesz az Orbán-kormánynak – rövid hatásszünet. – Éppen ezért alakította meg Dobrev Klára az árnyékkormányát.

Szóvivő asszony láthatóan meg volt elégedve a fellépésével. Nemcsak falhoz szegezte a patást, még a nyilvánosságot is tájékoztatta az árnyékra szorulók terveiről. (Figyelmes ember már „objektív műsorvezető” korában kiszúrhatta hősnőnk DK-szimpátiáját. A beszélgetőpartnereit gyanúsítottként faggató kolléga Láriferivel rendre kivételt tett; nyájasan faggatta, ahogyan terápiára szoruló, bomlott embereket szokás – mondjuk, ez részben érthető volt.) Dobrev Klára egy ízben Judith Sargentinihez hasonlította Kálmán Olgát, mondván, ugyanolyan határozott, mint a kevély holland asszonyka, aki „a magyarokért harcolt Orbán diktatúrájával szemben”. Nekem az jutott az eszembe, amikor pár éve egy riporteri kérdésre („Igaz-e, hogy politikusnak áll?”) Olga asszony azt válaszolta: „Újságíró vagyok, a politika a túloldal. Miért mennék át? Én biztos nem fognék ilyen politikai vállalkozásba.” Aztán tessék.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Kálmán Olga, a DK képviselője felszólal az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.