idezojelek

Beolvasott Putyinnak

Baranyi Krisztina, Ferencváros ellenzéki polgármestere címzett elmarasztaló üzenetet az orosz elnöknek.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Havran Zoltán

Nem elég a reá nehezedő nemzetközi nyomás, immár maga Baranyi Krisztina, Ferencváros ellenzéki polgármestere is beolvasott Vlagyimir Putyinnak a minap. (S ha már klaviatúrához ült, természetesen a magyar kormányzatról is leszedte a keresztvizet a karakán önkormányzati asszonyka.) 

Ilyeneket írt Oroszország elnökének a tűzrőlpattant kerületvezető (természetesen magyarul): „Mint azt Ön is pontosan tudja, más európai kormányokkal szemben a magyar vezetés nem diverzifikálta az energia beszerzését, ezért szinte kizárólag Oroszországtól vásárol kőolajat és földgázt. […] Ezt ugyan az orosz érdekek szempontjából jól tette, de a rezsiharcot eddig nap mint nap megnyerő Magyarország szempontjából rosszul.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kemény szavak, de a lényeg csak most jön…

„Elnök úr, mindketten tudjuk, hogy milyen nehéz most oroszként élni bárhol a világon. Honfitársai érthető módon szégyenkeznek az Ön bűnei miatt. Higgye el: magyarnak lenni se sokkal könnyebb. Szégyenünk ugyan kisebb, de nem annyival, mint amennyivel az országunk.”

Elképzelem, amint minden oroszok Putyinja, elolvasván a belső-ferencvárosi Bakáts térről neki címzett elmarasztaló üzenetet, elsápad, mellkasához kap, miközben forogni kezd vele a világ. Egyik pillanatról a másikra kibillen ritmusából, furcsa remegés fogja el, majd – elhessegetve a reá várakozó tábornokokat, minisztereket – megrendülten járkálni kezd fel-alá a Kreml visszhangos termeiben, végül íróasztalához zuhanva üveges szemekkel mered maga elé. Mindennek vége.

Vajon mivel érdemelte ki, hogy már Baranyi Krisztina is megtámadta őt?

Borítókép: Baranyi Krisztina (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.