idezojelek

Megélhetési Pityu

Ujhelyi István drámai­ra komponált búcsúszózata nem ríkatta meg az olvasókat.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Kovács Attila

A híresztelésekkel ellentétben mégsem gondolta meg magát, tényleg távozik az MSZP-ből Ujhelyi István, a párt egyetlen uniós képviselője, akiben, ahogyan írta: „valami összeragaszthatatlanul eltört”. Drámai­ra komponált búcsúszózata azonban nem ríkatta meg az olvasókat. 

„A süllyedő hajó esete a patkánnyal – írta egyikük. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ráébredt, hogy az utolsó húscafatot is lerágta a pártjáról. Remélem, EP-mandátumát is leadja majd.” Hamar kiderült, ez csupán naiv ábránd, bár Ujhelyi „megmagyarázta”… Ő azt tapasztalta, hogy brüsszeli munkája és kezdeményezései sikeresek, így egyetlen pillanatra sem hagyhatja cserben a szavazóit. 

„Van még dolgom, és teszem a dolgomat” – nyilatkozta bepárásodott szemmel az ATV stúdiójában. (Leleményesebb szerkesztő ezen a ponton bejátszotta volna az Internacionálét.)
Nekem meg az az érzésem, hogy Ujhelyi nem a szavazóit, hanem az EP-mandátummal járó nagyjából havi ötmilliós apanázst nem akarja cserben hagyni. (Hűséges típus, összeszoktak az évek során.) Talán már a tervei is megvannak vele a következő, 2024-es választásig. 

A kommentelő is hasonlóan látja: „Megélhetési Pityunak »van még dolga«, hát persze: fölvenni a ciklus végéig azt a hatalmas dohányt, amit azért kap, hogy leszavazza a Magyarországnak járó pénzeket.”

Jelzem, nem Ujhelyi az első, pártját veszített, Brüsszelben feledkező politikusunk. Jó évtizede az akkor éppen MDF-színekben feszítő Bokros Lajos mutatott fityiszt az őt hazahívó MDF-jogutód JESZ-nek. A legendás csomagkészítő azzal érvelt, őt a nép küldte Brüsszelbe, nem hagyhatja cserben híveit. (Bajsza alatt jót kuncoghatott.)

Borítókép: Ujhelyi István (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.