idezojelek

Árnyékkarrier

Nem akármilyen karrier Barkóczié.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

A Gyurcsány-párti Barkóczi Balázsról közöl sorozatot az Origó.hu. (Gondolom, az az üstökösívű pálya kelthette föl a portál szerkesztőinek figyelmét, amely hősünket a kétkezi garázda sorból a Dobrev-árnyékkormány árnyékminiszteri árnyékszékébe röpítette.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem akármilyen karrier Barkóczié. 2009-ben az újságok rendőri rovatában olvashattunk az akkor még szocialista színekben bűnöző jogerős garázdáról, aki évtizeddel később már az italozó habzóborász táskahordozójává, mára pedig Gyurcsányné árnyékminiszterévé lett – méghozzá az oktatási és kulturális poszton. Pillantsunk bele Barkóczi Balázs munkásságába! A legszembeötlőbb: hősünk kínosan ügyel arra, hogy minden létező Fidesz-kezdeményezést már az elején leszóljon, legyen az rezsicsökkentés, határvédelem, hagyományos családmodell, orosz vakcina, bármi. Egy tavalyi ATV-műsorban azon merengett, meddig tolerálhatja a társadalom, hogy olyan alaptörvényt kényszerítenek rá, amely korlátozza bizonyos rétegek alapvető alkotmányos jogait. (Például az óvoda-, iskolalátogatásokra készülődő LMBTQ-érzékenyítőkét.) Árnyékexcellenciás uram komoly gondot fordít az egyházak megzabolázására is, nincs kibékülve a klérus Biblia-értelmezésével. Egy alkalommal Takaró Mihály irodalomtörténésznek is nekirontott, aki kijelentette – ki merte jelenteni –, hogy a kommunista kor elhazudta a nemzeti-konzervatív szerzőket. Tovább is van, mondjam még?

A legszebb, amikor a karakánt alakító árnyék Barkóczi – kitekintve a csoportképből – ájult pillantást vet a maligánmosolyú Láriferire.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke (b) és Barkóczi Balázs (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.