időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo

Különben dühbe jön

Pilhál György
2022.11.12. 06:59
Különben dühbe jön

Haragos cikket írt Magyarországról minap bizonyos Jordan Warlick a The Hillen portálon. Az amerikai Helsinki Bizottság tanácsadója lerántotta a leplet Orbán Viktorról, aki állítólag szövetkezett a gonosz Putyinnal. Ebből következik, hogy a magyar kormány immár a Nyugat megbízhatatlan partnerévé vált, miközben boldogan él a nyugati védelem és gazdaság nyújtotta előnyökkel. 

Warlick ezért azt javasolja, hogy a NATO fontolja meg a magyar kapcsolatok leminősítését, elvégre a szövetség „a demokrácia, az egyéni szabadság és a jogállamiság” elvein alapul, amelyeket viszont a demokratikus szabadságjogokat felszámoló Orbán Viktor szándékosan erodál.

Ötleteket is ad az amerikai kormányzatnak a feldúlt szerző. „Fokoznunk kell a független újságírás és a magyarországi civil társadalom támogatását. Fontolóra kell vennünk más eszközöket is […], ha a kormány harcias magatartása folytatódik” (Csak nem egy Majdan-színdarabra gondol?)

Harag érződik a helytartót alakító szerző soraiból, az pedig rossz tanácsadó… Nyilván ennek tudható be a Warlick-szózat számos ökörsége. Miféle harcias magatartásról beszél a kétségbeejtő ember, amikor épp Magyarország az egyetlen, amely a háború kezdete óta békét szeretne? Ennél is zavarosabb, hogy az „egyéni szabadságra” hivatkozva kéri a NATO leminősítését. 

Arról már nem is szólva, hogy emberünk azt sugallja, mintha Oroszország a NATO-val állna hadban. Szerintem csupán arról van szó, hogy Warlick és a „Warlickok” attól tartanak, hogy a magyar példa ragadós lehet a térségben.
„Fontolóra kell vennünk más eszközöket is” – írja az ötletgazda. Én a háztáji kikapcsolódást javasolnám odahaza.

Borítókép: Jordan Warlick (Forrás: Twitter/Senator Pauline O'Reilly)

Könyvek a máglyán

Reméljük, az már nem fantázia, hogy tavasszal vége lesz a háborúnak, és akkor a könyvélet is újjáéled.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.