időjárás -5°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Tordai, foghegyről

Pilhál György
2022.11.29. 05:59 2022.11.29. 09:44
Tordai, foghegyről

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a múlt héten hozta nyilvánosságra a baloldal külföldi finanszírozását vizsgáló titkosszolgálati jelentést. Az ellenzéki politikusok természetesen „semmit nem tudtak” a pénzmozgásokról. Az arrogáns Tordai Bence, a Párbeszéd hegyvidéki látványépítésze foghegyről összegezte lesújtó véleményét: „Ez komolytalan. Ha a titkosszolgálatok ennyire képesek, akkor adják be a felmondásukat.”

Tordai Bence veleszületett tenyérbemászásban szenved.

Bár zavarban lennék, ha döntenem kellene, ki a magyar parlament legirritálóbb politikusa, az űzött tekintetű honatya biztosan az aspiránsok között lenne. Miután a jelentéktelen pártoknak izgága képviselőkre van szükségük, a Párbeszédnek Tordai főnyeremény (a jámbor állampolgárnak annál megrázóbb élmény) – gesztusai, lombrosói mosolya orvosért kiált. 

Csatlakozom Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető egyik korábbi kijelentéséhez, miszerint Tordai parlamenti főtevékenysége a provokáció. Egyetlen vágya, hogy róla szóljanak a hírek. (Akut rohamairól az első írásos emlék még 2013-ból való. Egyik fellépése során – egy másik beteg társaságában – valami zavaros molinót feszített ki a Lánchídra, remélve, hogy ezért majd meghurcolják. Pechjére a kutya se foglalkozott vele, futni hagyták. Máskor a szónoki pulpituson egy végtelenített „CÖF-ögéssel” jelezte előrehaladott állapotát. Ha újranyitna a Lipót, talán kórtermet neveznének el róla. Vagy a gumiszobát.) A vele készített mostani nyegle nyilatkozatból („A titkosszolgálatok adják be a felmondásukat”) ismét tisztán átjött a diagnózis. Betegünk állapota tovább romlott.

Borítókép: Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.