időjárás 1°C Rómeó , Tódor 2023. február 7.
logo

Fegyőrék előre látták

Pilhál György
2023.01.14. 06:59
Fegyőrék előre látták

Ujjong a Momentum-tábor. „Beigazolódott: Magyarország nem tudna 2024-ben olimpiát rendezni” – ezzel a címmel adott ki közleményt a párt, miután Gulyás Gergely miniszter a minapi Kormányinfón bejelentette: visszalépünk a 2024-es női kézilabda-Eb rendezésétől. (Amit annak idején Ausztriával és Svájccal közösen nyertünk el.) „Képzeljük el, milyen helyzetben lenne Magyarország, ha bő egy év múlva olimpiát kellene rendeznie.”

„Magyar olimpia?! Ezek egy Svájccal és Ausztriával közös kézilabda EB-t sem tudnak megszervezni” – ezt már Fekete-Győr András petárdaejtő írta. (A minden tisztségéből elzavart szellemóriás, aki 3,39 százalékkal tök utolsó lett az ellenzéki miniszterelnökjelölt-versenyben.)

Gelencsér Ferenc Momentum-elnök – fogóddzunk erősen! – felelősségtudatról és hazaszeretetről szavalt: „Egy csapat egyetemista 2017-ben előrelátóbb volt, mint egy akkor már 27 éve politizáló, háromszoros miniszterelnök.”

 (Hogyne. Ők már 2017-ben megsejtették a közelgő világjárványt, az orosz–ukrán háborút, az elmebeteg EU-szankciókat stb.) A szocialista Lendvai Ildikó sem akart lemaradni: „Érdekelne, mikor akarnak köszönetet mondani [mármint a kormány illetékesei – P. Gy.] a budapesti olimpia lehazaárulózott ellenzőinek? A népszavazást kezdeményező Momentumnak, az aláírásokat összegyűjtő ellenzéki pártoknak és civileknek, és nekünk, aláíróknak?” (Kommentelőitől nem idézek.)

Merthogy – ezt vélik most bizonyítottnak –: a Momentumnak igaza volt 2017-ben, amikor megfúrta az olimpiai pályázatot. Büszke a párt, hogy megtorpedózta a budapesti játékokat, s így a rivális franciák nyerhettek.

Istenem, kikkel élünk egy hazában?

Borítókép: Fekete-Győr András, a Momentum bukott elnöke (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.