idezojelek

Fegyőrék előre látták

Büszke a párt, hogy megtorpedózta a budapesti játékokat, s így a rivális franciák nyerhettek.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Ujjong a Momentum-tábor. „Beigazolódott: Magyarország nem tudna 2024-ben olimpiát rendezni” – ezzel a címmel adott ki közleményt a párt, miután Gulyás Gergely miniszter a minapi Kormányinfón bejelentette: visszalépünk a 2024-es női kézilabda-Eb rendezésétől. (Amit annak idején Ausztriával és Svájccal közösen nyertünk el.) „Képzeljük el, milyen helyzetben lenne Magyarország, ha bő egy év múlva olimpiát kellene rendeznie.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyar olimpia?! Ezek egy Svájccal és Ausztriával közös kézilabda EB-t sem tudnak megszervezni” – ezt már Fekete-Győr András petárdaejtő írta. (A minden tisztségéből elzavart szellemóriás, aki 3,39 százalékkal tök utolsó lett az ellenzéki miniszterelnökjelölt-versenyben.)

Gelencsér Ferenc Momentum-elnök – fogóddzunk erősen! – felelősségtudatról és hazaszeretetről szavalt: „Egy csapat egyetemista 2017-ben előrelátóbb volt, mint egy akkor már 27 éve politizáló, háromszoros miniszterelnök.”

 (Hogyne. Ők már 2017-ben megsejtették a közelgő világjárványt, az orosz–ukrán háborút, az elmebeteg EU-szankciókat stb.) A szocialista Lendvai Ildikó sem akart lemaradni: „Érdekelne, mikor akarnak köszönetet mondani [mármint a kormány illetékesei – P. Gy.] a budapesti olimpia lehazaárulózott ellenzőinek? A népszavazást kezdeményező Momentumnak, az aláírásokat összegyűjtő ellenzéki pártoknak és civileknek, és nekünk, aláíróknak?” (Kommentelőitől nem idézek.)

Merthogy – ezt vélik most bizonyítottnak –: a Momentumnak igaza volt 2017-ben, amikor megfúrta az olimpiai pályázatot. Büszke a párt, hogy megtorpedózta a budapesti játékokat, s így a rivális franciák nyerhettek.

Istenem, kikkel élünk egy hazában?

Borítókép: Fekete-Győr András, a Momentum bukott elnöke (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.