idezojelek

VIP-tömlöc

Eva Kaili, a brüsszeli korrupciós botrány fő gyanúsítottja a luxusbörtönben kínzásokról panaszkodik.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2023. 01. 13. 5:59
Fotó: Dzsalal Morsidi

Kínzással felérő fogva tartási körülményekre panaszkodik – sztárügyvédjén keresztül – az előzetes letartóztatásban lévő Eva Kaili gyanúsított haramia. Az Európa Parlament forgalomból kivont görög származású szocialista alelnöke immár egy hónapja senyved a brüsszeli Haren tömlöcben, és egyre nehezebben bírja az ottani viszonyokat. Hogy a szabadságot leszámítva konkrétan miben szenved hiányt, nem tudni. A nemrég átadott épületkomplexumot ugyanis úgy alakították ki, hogy még a legigényesebb alvilági beutalt számára is barátságos környezetet biztosítson, világért se érje semmi frusztráció. Ennek megfelelően nemhogy rács nincs az ablakon, még a cellaajtó sincs zárva. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cella? VIP-apartman zuhanyozóval, hűtővel, televízióval, állítható termosztáttal, bejövő hívásokat fogadó vonalas telefonnal, mintás ágyneművel, kispárnával, miegyébbel. A kedves gonosztevő bármikor igénybe veheti a közösségi tereken elhelyezett pingpong- és csocsóasztalokat, a könyvtárt, a változó tárlatokkal jelentkező múzeumot, a kültéri konditermeket. Sétálhat, relaxálhat, nótára gyújthat…

Ehhez képest Eva Kaili kínzásról beszél, ábrázatokat vág, inkvizítorokat emleget.

Ezek a nyugati latrok már csak ilyenek. (Anders Behring Breivik, a 77-szeres norvég tömeggyilkos is ilyen. Ő rendre azzal vádolja fogva tartóit, hogy luxusbörtönében sérülnek az emberi jogai. Előfordult például, hogy a smasszer hidegen szervírozta a reggeli habos kávéját. Sőt egy ízben frissensült helyett mikrohullámú sütőben melegített ételt kellett ennie, ráadásul műanyag evőeszközökkel.)
Igen, én is azt a szülőket szóbahozó cifraságot gondolom, amit ön.

Borítókép: Eva Kaili, a brüsszeli korrupciós botrány fő gyanúsítottja (Fotó: MTI/EPA/Dzsalal Morsidi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.