idezojelek

Baráti tűz

Jó helyre mennek a pofonok – Horn Gábor és Gréczy Zsolt, két mélydemokrata aprítja egymást.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Jó helyre mennek a pofonok – Horn Gábor és Gréczy Zsolt, két mélydemokrata aprítja egymást. Remek műsor.

„2006-ot idézi, ahogy rátámadtak a tüntető diákokra” – írja Horn a Hvg.hu-n. Az SZDSZ-alapító szerint budapesti gyerekek egy csoportja minap jobb oktatásért, tanáraikért tüntetett, mindeközben „felkeveredtek a budai Várba”, ahol kordonokkal és rendőrsorfallal találták szembe magukat. „A gyerekeket lefújták könnygázzal, volt, akit megütöttek, bántalmaztak a rendőrök. fegyvertelen tüntetőkre támadtak aránytalan túlerővel és kényszerítő eszközökkel.” Horn Gábort 2006 őszére emlékeztette a jelenet. „A Gyurcsány-kormánynak magam is tagja voltam, határtalanul rosszul voltam a korabeli rendőri agressziótól” – kesereg a szakállas humanista.

Nem várt helyről jön a reakció. „Gábor, te melyik országban éltél 2006-ban? – kapkod levegőért közösségi oldalán a DK-s Gréczy Zsolt. – Amit írtál, az megalázza a mai rendszer ellen és az oktatás szabadságáért vonuló diákokat, azok nemes törekvéseit.” (Tényleg így írja: „nemes törekvéseit”.) Megtudjuk, 2006-ban Orbán Viktor előre megfontolt szándékkal eresztette össze a városban törő-zúzó garázdákat az Astoriánál rendezett Fidesz-nagygyűlés résztvevőivel. „Még szerencse, hogy Vásárhelyi Mária, Jánosi Katalin és mások pontosan látják, hogy a 2006-os semmiben nem hasonlítható a 2023-as rendőri magatartáshoz.” Akkor romboló emberekkel szemben kellett megvédeni a rendőröknek önmagukat és fenntartani a rendet, magyarázza Gréczy, most viszont békés diákokra támadtak. (Horn Gábor erkölcse – ez az írás címe.)

Gréczy Zsolt az erkölcs nevében Vásárhelyi Máriára hivatkozik Horn Gábor ellenében.

Tud követni az olvasó?

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Agresszív építési kordonbontók a karmelita kolostornál (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.