idezojelek

Rackával packázik

Magyarságára büszke kabalaállat? Kell-e magasabb labda a Hírklikk világproletárjának, Föld S. Péternek?

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

Száz nappal az év legnagyobb sporteseménye, a budapesti atlétikai világbajnokság előtt a szervezők sajtótájékoztatóján mutatták be a verseny kabalaállatát. A Youhuu (Juhúú) névre keresztelt rackajuh a rendezők szerint szerethető, egyedi és büszke a magyarságára.

Hazai rendezésű világverseny? Magyarságára büszke kabalaállat? Kell-e magasabb labda a Hírklikk világproletárjának, Föld S. Péternek?

A látszat csal, figyelmeztet a pártállami Ludas Matyi itt felejtett „humoristája”, aki elárulja: a racka nem birka, hanem egy ősi magyar állatfajta, s mint ilyen, dicső eleink egyik fontos háziállata volt. „Ha Youhuu birka lenne, akkor persze lehetne gúnyolódni, hogy lám, milyen jól hozták nekünk a szervezők a magyar karaktert. Hiszen a magyaroktól – láthattuk az elmúlt 13 évben – nem áll távol a türelem, fát lehet vágni a hátunkon. S bár Orbán Viktor szeret azzal dicsekedni, hogy mi, magyarok szabadságszerető nép vagyunk, a miniszterelnök állításával ellentétben mi nem a szabadságot szeretjük, hanem azt, ha azt hazudják nekünk, hogy szeretjük a szabadságot.” (Hogy Föld S. állítását milyen felmérések előzték meg, nem tudni.)

És indul a „viccgőzhenger”. A büszke és szerethető magyar – írja a csörgősipkás –, ha erről kérdeznék, azonnal rávágná, nem leszünk gyarmat, a béke pártján állunk, nem engedjük, hogy Magyarország belesodródjon a háborúba. Annyira büszke és szerethető, hogy elutasítja a bevándorlást, ám nincs kifogása, hogy a debreceni akkumulátorgyárban kínai munkások dolgozzanak majd, s minden eszközzel harcol az ellen, hogy a magyar óvodás gyerekeket nemátalakító műtétekkel vegzálják.

És csak mondja, mondja, nem tréfál.

Borítókép: Youhuu, a 2023-as a budapesti atlétikai világbajnokság kabalafigurája a Nemzeti Atlétikai Központban tartott sajtóeseményen száz nappal a verseny rajtja előtt, 2023. május 11-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.