idezojelek

Ötletbörze

Az egyik program megcélozhatná, hogy Karácsony Gergely keljen föl már hajnali kilenc előtt.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Ha eközben kopnak, erodálódnak a hagyományos értékek, a régi kulturális tradíciók, a baloldal két legyet üt egy csapásra.

Nehéz eldönteni, sírjon vagy nevessen az ember, amikor belepillant a székesfőváros legújabb közlekedésbiztonsági stratégiájának tervezetébe, amelyről épp most született elméleti állásfoglalás az ukrán és szivárványos zászlókkal kilobogózott Városházán. Ami marhaságot összehordott abban a munkásságát negyvenvalahány tanácsadóval végző Karácsony Gergely, lehetetlen e pár soros jegyzetben felsorolni – csak a legékesebbet említem: 

főpolgármester úr eltökélt szándéka, hogy 2050-re nullára fogja csökkenteni Budapesten a közúti balesetekben elhalálozottak számát. (Gondolom, 0–24-es kijárási tilalommal.)

Persze azért folytatódnának a korábban már megszokott karácsonyista munkálatok is – például a méhlegelőkkel övezett kerékpárút-hálózat bővítése vagy a fekvőrendőröket kiváltó kátyúrendszer állagmegóvása stb. (Itt jegyzem meg, aligha véletlen, hogy a Fővárosi Közgyűlés tavalyi közmeghallgatására senki sem volt kíváncsi. A főpolgármesteren, a képviselőkön és az alkalmazottakon kívül teremtett lélek sem ment el az eseményre. A közmeghallgatásból közhallgatás lett.)

Persze azért az újításoktól sem zárkózik el a főváros vezetése. Ilyen például a pesti alsó rakpart szűk járdaszegényére kihelyezett mobilvécérendszer. A minap a TikTokra is fölkerült egy itt készült videó. Az ominózus felvételen épp azt látni, amint egy autó kis híján áthajt az árnyékszékről idvezülten kilépő megkönnyebbült kuncsafton.
Egy kommentelő azon mereng: nem lehetne-e kevésbé ambiciózus tervekkel előállni? Az egyik program például megcélozhatná, hogy Karácsony Gergely keljen föl már hajnali kilenc előtt.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Illusztráció (MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Lincshangulat Strasbourgban

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Színház, porhintés, tündérpor!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

A halhatatlanságprojekt kulcsa Isten

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Völgybe zárt Hegyvidék

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.