idezojelek

Nem haver a Vera

Vigasztalhatatlan a Lidové Noviny cseh portálnak nyilatkozó Vera Jourová, az unió átláthatóságért és értékekért felelős biztosa.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: DURSUN AYDEMIR

Vigasztalhatatlan a Lidové Noviny cseh portálnak nyilatkozó Vera Jourová, az unió átláthatóságért és értékekért felelős biztosa, mert, mint mondja, nem sikerült a magyar kormányt és a magyar politikai képviseletet elvezetnie a demokráciához. – A választásokon győztes kormányzat sem vihet mindent, a győztes mindent visz elvnek nem szabad érvényesülnie, Orbán Viktor azonban mindent vitt – kesereg a brüsszeli nagyasszony –, a média befolyásolását, az akadémiai szabadságjogokat, most meg egy olyan törvényt akar, amely élesen a civil szervezetek ellen irányul. Ráadásul az év második felében ideiglenesen még az Európai Tanács elnöki tisztségét is betölthetné. – Jourovának viszont rövidesen lejár a megbízatási ideje, harangoznak. Ez a méreg, nem a ciánkáli.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cseh delnő egy ízben beteg demokráciának nevezte Magyarországot, sőt arra jutott, a magyar emberek „nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak”. Hogy honnan ennyire „tájékozott” Vera asszony? Például a momentumos Donáth Annától, aki, mint azt pár éve maga is elismerte, folyamatos kapcsolatban áll a cseh főnöknővel; tanácsokkal látja el, milyen témák mentén érdemes mószerolni Magyarországot. 

Donáth odáig ment hazaárulói buzgalmában, hogy tavaly nyáron Pankotai Lilinek és diáktársainak találkozót szervezett Jourovával. 

Hadd panaszolhassa el a trágár Lilike, milyen brutálisan bánik a magyar kormány barbár rendőrsége a jövőjükért küzdő, védtelen diákokkal. (És nem szakadt rá a brüsszeli épület tetőszerkezete.)
Azt korábban is tudtuk, hogy Vera Jourová nem kedveli a magyar kormányt. Mit mondjak, nekünk sem a szívünk csücske a zsémbes asszony. Nem haver a Vera.

Borítókép: Vera Jourová, az unió átláthatóságért és értékekért felelős biztosa (Fotó: Anadolu Agency via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.