idezojelek

Egy humorforrás

– A kormány maga is elhiszi, hogy ez egy sikeres ország – tájékoztatta például minap a Klikk TV nézőit Bokros Lajos humorista, egykori csomagkészítő.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2024. 07. 17. 4:59

A politikának is megvannak a maguk kétségbeejtő figurái. Sokan közülük méltánytalanul a második vonalba szorulnak, holott kapitális marhaságaikkal üde színt visznek a komor közéletbe. 

– A kormány maga is elhiszi, hogy ez egy sikeres ország – tájékoztatta például minap a Klikk TV nézőit Bokros Lajos humorista, egykori csomagkészítő. (Legendás pakkjának az volt a lényege, hogy elvette a lakosságtól a szociális juttatásait, majd jót kacagott rajtuk. Miután ötletét megsemmisítette az Alkotmánybíróság, egy darabig nyoma veszett, csak a 2010-es választás előtt merészkedett elő a politikai elfekvőből.)

Hervadhatatlan Lajos azóta rémülten figyeli az Orbán-kabinet elhibázott gazdaságpolitikáját. Mostani előadásában például azt fejtegette, hogy Magyarország egy klasszikus rablóállam, ahol oligarchikus önkényuralom honol. Mint látható, Lajos állapotában nem történt érdemi javulás. Továbbra is csökönyösen ragaszkodik a liberális gondolatkörhöz, szerinte nyugton kellene hagyni a gazdaságot, majd a piac mindent beszabályoz. – Amíg a liberális kapitalizmus nem ver gyökeret a magyar társadalomban, és nem válik olyan elfogadott alternatívává, ami leváltja az oligarchikus önkényuralmat, addig nem lesz érdekes a gazdasági lecsúszás.

Szerinte az emberek érzékelik a lecsúszást, ám nem a politikában keresik a gyökereit, hanem a propaganda jóvoltából az unióban és az orosz–ukrán háborúban. És mondja, mondja az avítt marhaságait.

Mindennek dacára képtelenség haragudni Lajosra, színt, humort visz ebbe a civakodó, rút világba. Jó múltkor egyik közösségi beszédét azzal kezdte: „Tudom, hogy sokan utálnak.” (Nagy tapsot kapott.)

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Mély nyomot hagy a gázai háború

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Kölcsönzött konfliktusok más válságzónákban

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

A semmi ünnepe 2.0

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Sorsdöntő időszak előtt állunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.