idezojelek

Éljen a sarki fűszeres!

Egy elavult áruházláncot képzeljünk el, amely versenytársaihoz képest magasabb költségszerkezettel dolgozik, rendszeresen alulmarad a piaci és az árversenyben.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Csak a szokásos. Az Európai Unió Bírósága az uniós joggal ellentétesnek minősítette minap azt a magyar rendelkezést, amely kötelezte a kereskedőt, bizonyos mezőgazdasági termékeket meghatározott áron és mennyiségben árusítson. Az ítélet a Spar indítványa alapján született. (Az áruházlánc máig nem tudta megemészteni a kormánynak a Covid-járvány során bevezetett árstoprendeletét.) „Örülünk a Szegedi Törvényszék által az Európai Unió Bíróságánál kezdeményezett eljárás végeredményének” – tapsikol közleményében a Spar-vezetés, és bízik abban, hogy a magyar bíróságok a folyamatban lévő több száz eljárásukat is „az európai bíróság jogértelmezésének megfelelően fogják lezárni”.

Bárhogyan alakul is a folytatás, az már most biztos, hogy a bírósággal ellentétben a magyar közvéleményt nem sikerül a maga oldalára állítania a globális szatócshálózatnak.

A lakosság a Sparral szemben Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter nézeteit osztja, aki úgy látja, az uniós bíróság a családok helyett az árdrágító multik oldalára állt. Azokéra, akik profitéhségüket a magyar kormány ellen vívott folyamatos harccal próbálják elfedni. Ez a magatartás pedig élesen szemben áll a fogyasztók, a családok érdekeivel. A Spar-kalmárok keresetének hátterében igazából a cég lesújtó gazdasági helyzete áll. Egy elavult áruházláncot képzeljünk el, amely versenytársaihoz képest magasabb költségszerkezettel dolgozik, rendszeresen alulmarad a piaci és az árversenyben, így aztán a bírósággal próbálja meg beszedetni az elmaradt, tisztességtelen profitját. Villany?
Sokunk indulatát fogalmazza meg egy kommentelő: „Le a Sparral! Éljen a sarki fűszeres!”

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

A magyar érdek a legfontosabb

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Az elbeszélési módok és a valóság

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.