idezojelek

Megint jönnek, mószerolnak

Hogy magunkon érezzük Brüsszel árgus tekintetét, készülőben a Magyarországról szóló újabb jogállami jelentés.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2024. 10. 11. 4:58

Hogy magunkon érezzük Brüsszel árgus tekintetét, készülőben a Magyarországról szóló újabb jogállami jelentés. A feladattal megbízott Tineke Strik holland képviselő asszony természetesen mindenben ellentétes véleményt képvisel, mint a magyar kormány, legyen az orosz–ukrán háború, zöldpolitika vagy éppen migráció. (Jellemző, a solingeni késes támadás kapcsán sérelmezte, hogy a németek visszaállítják a határellenőrzést. Szerinte a migránsok démonizálására használják az ilyen „ügyeket”.)
Hősnőnket a Jóisten is brüsszeli felügyelőnek teremtette. Mint Virág elvtárs A tanúban („Ja, ez már az ítélet!”), már ki is fejtette véleményét a magyarországi állapotokról az alákérdező 444.hu-nak: „Sargentini jelentése óta, azt hiszem, a helyzet csak rosszabb lett. 

Nem látok semmi pozitív fejleményt. Az új biztosokkal meghallgatásokat tartunk, biztos vagyok abban, többen vállalnak majd olyan feladatokat, hogy keményebbek legyünk Magyarországgal szemben.”
Tineke asszony (aki a LIBE bizottságnak is tagja) eltökélten készül az előtte álló feladatra. Egy szeptemberi EP-vitában hazánkkal szembeni fellépést sürgetett, emellett a 7. cikkely szerinti eljárás megakadását sérelmezte, és természetesen Magyarország vétójogának és a magyar soros elnökség eltörlését is követelte, meg persze az uniós források befagyasztását.

Egy szó, mint száz, a liberális delnő minden tekintetben alkalmasnak látszik, hogy a nagy fekáliamixerek (Rui Tavares, Judith Sargentini, Gwendoline Delbos-Corfield) örökébe lépjen. Csöppet sem zavarja, hogy a magyar választók kedvelik a kormányukat, s ha belezöldül is Brüsszel, másfél évtizede elsöprő fölénnyel Orbán Viktor csapatára szavaznak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: NurPhoto/AFP/Alberto Pezzali)

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Völgybe zárt Hegyvidék

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Óvakodj a szellemi kútmérgezőktől!

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Orbán és Salvini a patrióták élén

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

„Magyar, Te se bántsd a magyart!”

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.