Elpályázták

Vajon mivel múlatja idejét Brüsszelben a talicskányi pénzzel honorált, máskor oly hiperaktív Jávor Benedek.

2020. 07. 13. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem a Városháza adta közre, lapunk nyomozta ki, hogy jelentősen csúszhat az M0-s körgyűrűig tartó csepeli gerincút utolsó szakaszának tervezése és kivitelezése. Az ok banális: a székesfőváros hibásan nyújtotta be az uniós pályázati anyagot – elpályázták –, így azt Brüsszel elutasította. (Miközben a városrésznek égető szüksége lenne a szakasz meghosszabbítására, ugyanis csúcsidőben óriási dugók terhelik a körgyűrűig vezető utakat.) Kerestük Karácsony Gergely főpolgármestert, mondaná el, őszi megválasztása óta mi minden valósult meg az ígért fejlesztéseiből Csepelen, de nem érkezett válasz. Ezek után magát a terület szakreferensét, a párbeszédes Jávor Benedeket kérdeztük, elvégre tiszte szerint az ő feladata Budapest uniós képviselete innovációs és klímaügyekben. Legalább azt árulja el, miért dobta vissza az unió a pályázatot. A szenvedélyes zöld ember azonban csak hallgatott, mint hal a szatyorban, mindössze annyit árult el, hogy nem őt terheli a felelősség. Ez roppant érdekes, elvégre Benedek brüsszeli irodáját épp azért állították fel még januárban (korábban nem volt ilyen), hogy minél több uniós forrást szerezzen Budapestnek.

Adódik a kérdés, vajon mivel múlatja idejét odakint a talicskányi pénzzel honorált, máskor oly hiperaktív Jávor Benedek. Míg érdemi válasz nem érkezik, az ember hajlik a szóbeszédre: Karácsony Gergely csupán cimboraságból vette be a szaftosba a legutóbbi uniós választáson elbukott párt- és elvtársát. Az ábrándos tekintetű ökoharcos brüsszeli kiküldetése nem egyéb, mint fájdalomdíj, bátorítás a folytatáshoz. Jutalomüdülés közpénzből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.