Hittanóra

Róna Péter kijelentette, Magyarország nem keresztény ország, mert ami itt meghonosodott, az nem egyéb, mint keresztény mázzal leöntött pogány erkölcstan és életfelfogás.

2019. 04. 15. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Interjút adott Róna Péter ellenzéki sajtkészítő és közgazdász. Ha azt mondom, hogy nem értek egyet professzor úr kijelentéseivel, árnyaltan fogalmaztam. De nem árnyalom, úgy érthetőbb. A megjelent épületes marhaságok közül a legfigyelemreméltóbb, hogy Róna Péter kijelenti, Magyarország nem keresztény ország, mert ami itt meghonosodott, az nem egyéb, mint keresztény mázzal leöntött pogány erkölcstan és életfelfogás. Átverés. Bóvli. Arról van szó, hogy Szent István tűzzel-vassal térítette meg a pogány magyarságot, és ez az erőszak nyomot hagyott a lelkünkben, miáltal a gyűlölet sokkal erősebb érzelem a hazai társadalomban, mint a szeretet – vezeti le vallástörténeti eszmefuttatását az interjúalany. Jó, ha tudjuk, Nyugat-Európában a kereszténység a szeretetet, megbocsátást és megértést jelenti. Gondolom, a migránsgyámolításra utalt Róna tanár úr.

Kár, hogy a cikk szerzője elfelejtette megkérdezni: és ahhoz mit szól, hogy a magyar kormány ennek épp az ellenkezőjét mondja (minap épp Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes): „Az unió az Európai Bizottság hibás politikája következtében kizökkent a normalitásból, megtagadta keresztény gyökereit, a nemzeti szuverenitást és a családokat is.” A „hívő” Nyugat-Európában újabban kereszteket távolítanak el templomokról, meg kiretusálják azokat a különféle fotókon, könyvekben. (Van iskola, ahol a nyakban sem hordható a vallási jelkép.) Én azt is megkérdeztem volna, az hogyan van, hogy Franciaországban még Szent II. János Pál pápa szobráról is eltávolították a keresztet, mondván, bántja mások érzékenységét.

Ám erről professzor úr hallgatott, mint hal a szatyorban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.