Rárontottak a vályúra

Nagyjából harmincmillió forintnyi jutalmat osztott ki csókosainak a minap Karácsony Gergely főpolgármester.

2021. 01. 16. 6:58
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem értem. Nagyjából harmincmillió forintnyi jutalmat osztott ki csókosainak a minap Karácsony Gergely főpolgármester. Ez azért érdekes, mert korábban ugyanő jelentette ki: magukon kezdik a spórolást, ha már egyszer a piszok Orbán-kormány arra játszik, hogy kivéreztesse a fővárost. Igaz, logikát ne keressünk az osztogatásban, hacsak azt nem vesszük „logikusnak”, hogy arrafelé ez a hagyomány. Ahogyan olvasóm írja: „Ezek amint kijöttek az ólból, megint rárontottak a vályúra.”

Hely híján csak két karizmatikus jutalmazottat említek. Az egyik az a tenyérbemászó Misetics Bálint, aki a Város Mindenkié csoport hajdani anarchistájaként egyik szervezője volt a Fidesz-székház 2013-as ostromának. Most, mint lakhatási és szociális főtanácsadó, talán azzal érdemelhette ki Karácsony jutalmát, hogy javasolta – nem vicc –: költöztessenek hajléktalanokat a Városligeti Műjégpálya műemlék épületébe.

Még izgalmasabb figura Jávor Benedek. A főpolgármester párttársa azzal a feladattal utazott kistafírungozott brüsszeli irodájába, hogy innovációs és klímaügyekben képviselje a magyar főváros érdekeit. (Ez eddig nemigen sikerült – nemrég például azért csúsztunk le egy M0-s gerincútszakasz tervezéséről és kivitelezéséről, mert – Jávor biztos felügyelete dacára – rosszul nyújtottuk be a pályázatot.) Emellett – bár ez nincs a munkaköri leírásában – alighanem Jávor tiszte az Orbán-kormány brüsszeli mószerolása is. A múltkor például az EUobserverben arról cikkezett: nagy szükség van Magyarországgal szemben a jogállamisági eljárásra.

Folytatnám, csak kifutottam a terjedelmemből. Besokalltam.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.