Schilling a gáton

Tavaly tavasszal az elkeseredett Schilling veretes kiáltványban közölte: távozik az országból, mert neki már sok, hogy megint a jobboldal győzött. Pechünkre most megint itt van.

2019. 12. 13. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét előkerült valahonnét Schilling Árpád rendező, a Krétakör egykori frontembere. Nem mintha hiányoltuk volna. A notórius bajkeverő ezúttal közösségi oldalán szólt a nemzethez: „Szeretném, ha elküldenétek nekem tíz olyan magyar művész nevét, aki a Fidesz–KDNP holdudvarához tartozik, nincs még hatvanéves, és komoly hazai és nemzetközi reputációval bír.” Szózatát nem sokkal később törölte. (Videót most nem mellékelt a produkcióhoz – nem úgy, mint a múltkor, amikor egy szál falloszban szónokolt valami színházteremben…) A sajtkukac ember aztán újabb manifesztumot tett közzé, úgy is mondhatnám, körbehordozta a véres kardot: „Orbán hadsereget épít és háborúzik. Aki ennek az ellenkezőjét hiszi, az hülye vagy fideszes. Egyetlen mód van: kaszát, kapát elő!” Schilling néptribun szólt az Ismerős Arcok nevű zenekar Nélküled című daláról is: „Amikor fel kell állni egy olyan giccses dalra, mint a Nélküled, amiben az »egy vérből valók vagyunk« nyílt náci utalás nemzeti értelmet kap, akkor tényleg kit kell még meggyőzni arról, hogy ez az ideológia fog folyni a színházakból, a mozikból, mindenhonnan?”

Tavaly tavasszal, a választások után az elkeseredett Schilling veretes kiáltványban közölte: távozik az országból, mert neki már sok, hogy megint a jobboldal győzött. Hogy aztán valóban leporolt-e a torzonborz ember vagy csak hülyítésként dobta be az örvendetes hírt, azóta sem tudjuk. (A többség mindenesetre ujjongó kommenteket fűzött Schilling ötletéhez. Néhányan konkrét túrajavaslatot is mellékeltek, hová menjen…) Pechünkre most megint itt van. Nyüzsög, szaval, igét hirdet. Országot „rendez”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.