Sötét alakok a kapunál

Szél Bernadett és Hadházy Ákos fáklyákkal tiltakozott a Klubrádió épületénél az adások megszüntetése ellen.

2021. 02. 16. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fáklyákkal vonult a Klubrádió épülete elé az adások megszüntetése ellen tiltakozó Szél Bernadett és Hadházy Ákos vasárnap a késő esti órákban. Fáklyásmenetnek persze nem nevezném a két független országgyűlési képviselő kiruccanását, azt inkább tömegrendezvényre szokták mondani, itt viszont szó sem volt tömegről, a felvételeken mindösszesen a mikrofonnál álldogáló két sötét alakot lehetett látni. (Az is éppen elég volt.) Hogy akkor minek nevezzük a botránypáros esti kiruccanását?

Mindenekelőtt szabálysértésnek, ugyanis az érvényben lévő rendelkezések szerint este nyolc után tilos az utcán tartózkodni. (Hogy világjárvány esetén a mentelmi jog vonatkozik-e az éjszakai kormánymószerolásra, azt nem tudom, hasonló eddig nem fordult elő.) Az sem kizárt, hogy a lakosság nyugalmát biztosító csendrendeletbe is ütközött a két notórius háborgó esti hangoskodása. (A kormánypártisággal nem vádolható Havas Henrik szerint egyébként a rádió maga felelős, hogy elvesztette a frekvenciáját. Ugyanis a korábbi jogsértések ügyében nem nyújtott be fellebbezést, így azok jogerőssé váltak. „Vannak határidők! – jegyezte meg televíziós műsorában Havas a Klubrádió vezetőjének címezve. – Itt valaki mulasztott, nem küldte el időben azt, amit el kellett volna. Arató úr, itt valaki trehány volt!”)

Egyébként a Klubrádió szemszögéből nézve egyáltalán nem biztos, hogy jó fényt vetett rájuk, amint a két leszerepelt anyaszomorító ott hangoskodott az épület kapujánál. Egyetértek a kommentelővel: „Szél és Hadházy úgy összetartoznak, mint Stan és Pan. De azok legalább viccesek voltak. Ezek csak röhejesek.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.