Olajbizottság: a közhatalom szilárdsága a tét

Boross Imre
2000. 07. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig 600 lakosú község a Balaton-felvidéken Kapolcs. Néhány év óta mégis szárnyra kelt a híre, mert központja lett a Művészetek Völgyének, ahol sportpályán, szénatéren, pajtákban és padlásokon meg egyebütt láthatjuk szobrászok, keramikusok, textiltervezők, iparművészek, selyemfestők, ezüstékszer-készítők, grafikusok és még számtalan művészeti ág képviselőinek kiállítását. A múlt héten zárult rendezvényen zsúfolt volt a program. Mindenki megtalálta a kedvére való látnivalót. Kapolcson kívül a völgy többi községe – Vigánt-petend, Monostorapáti, Talián-dörögd – is bekapcsolódott a bakonyaljai fesztiválba.A dörögdi Mogyorók Házában a helyi focicsapat jövő évi tervéről beszélgettek. Vigántpetenden Kincses Veronika és Teleki Miklós adott nagy sikerű koncertet. Népszerű volt a kapolcsi Kávé Ház, a Csigaház is László Attila Bandjével. Láthattunk vízimalmot és kolostori mulatságot a klastromszínpadon. Aki akart, még kovácsolhatott is tüzes vason Márta István kovácsműhelyé-ben. Se szeri, se száma nem volt a látványosságoknak. Igazi hagyományőrzésnek lehettek tanúi azok, akik az elmúlt két hétben a Művészetek Völgyébe látogattak.Kikapcsolódhattak – ha csak pár órára is – a klónozás, a géntechnika, az internet sokszor elembertelenedett, gépies világából...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.