Poros archívumok helyett

2000. 07. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olvasni tudni kell. Ezt a rövid kijelentést arra alapozom, hogy Bakos Attila július 26-án e hasábokon megjelent cikke mint megtörtént eseményt említi az Első pesti Anna-bált, ám a rendezvényt megelőző reggelen jelent meg. A hosszúra sikeredett szösszenet politikai felhangjaival nem foglalkozom, mivel ez a bál köztudottan távol állt a politikától. A Népszava sem szorul védelmemre, mivel bennük olyan partnerre találtunk, amely pontosan a megállapodásunk szerint járt el. Arról természetesen tudtunk, hogy a székesfővárosban voltak már Anna-bálok. Ezeket, mint elődeinket, tiszteljük is, ám a sajtóban mint Első pesti Anna-bált hirdettük a rendezvényt, és nem úgy, ahogy Bakos Attila (nem tudom, hol) olvasta, Budapesti Anna-bálként. Logót is újat terveztünk, mert mi sem áll távolabb tőlünk, mint hogy valakinek az érzékenységét megbántsuk, akár akaratlanul is.Egy ponton kétségtelenül hasonlít mindkettőnk rendezvénye, és ez Demszky úr közreműködésének ígérete és elmaradása, ám meg kell mondanom, a helyszínen senkinek nem volt ez ügyben hiányérzete. Végezetül csak annyit, a Gundel étterem tulajdonosait csacsiság volt az ügybe keverni, hiszen a sajtóanyagunkban, amelyet Bakos Attila is olvasott, szóhasználatunkat pontosan követi. Mi a Gundel ismertetőjéből vettünk át egy rövidke részletet, mivel ez az étterem és tulajdonosai megérdemlik, hogy ars poeticájukat közzétegyük. Hogy milyen a korszerű vendéglátás, arról pedig Bakos meggyőződhetett volna, ha a helyszínen szondázza a rendezvényt a poros archívumok helyett. Bakos úr! Ezúton hívom meg, mint vendégemet, a jövő évben megtartandó Második pesti Anna-bálra a Gundel étterembe, addig is sikeres búvárkodást kívánok Önnek az archívumok tengerében. Üdvözli az Első pesti Anna-bál szervezői nevébenPálmai Tamás

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.