Sötétedik...

Tóth Gy. László
2001. 04. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP nem fog klientúrát építeni, és felszámolja a korrupciót. Emellett szociális, demokratikus és modernizációs fordulatot hajt végre. 1998-ban sajnos megint utat tévesztettünk, de a szocialisták visszavezetik az országot az unió felé vezető helyes útra. Nem lesz reváns, de mindenki elszámol az utolsó fillérig. Mindezt Kovács László, az MSZP elnöke fejtette ki nemrégen pártja egyik rendezvényén.Nagy Sándor gyakorlott szakszervezeti vezető szerint a 2002-es választások tétje: demokrácia vagy diktatúra, emberség vagy embertelenség.Lengyel László posztkommunista és permanensen független értelmiségi szerint súlyos gond, hogy Orbánnak nincs stratégiai szövetségese Nyugat-Európában, ráadásul miközben tagja a Balkán Klubnak, nem tagja az Európa Klubnak. Ugyanő másutt a nagykoalíció növekvő esélyéről beszélt.Szili Katalin szocialista forradalmárnő szerint a jelenlegi koalíció Csurka nélkül is a leggátlástalanabb, legfenyegetőbb és legérzéketlenebb erők kormánya.Közben az önállósulni vágyó egyik szatellitszervezetnél is kitört a botrány. Fodor Gábor fellépett a kétfrontos harc ellen, és Demszkyt is többen figyelmeztették a hannoveri villamosok ügyére... De az SZDSZ-t rendkívül váratlanul érte a szocialisták népszavazási kezdeményezése is, mivel – lévén baloldaliak – ők is szerettek volna akciózni. Az MSZP mindenesetre cáfolta, hogy ők ellopták volna az SZDSZ ötletét. A Lesz-e stratégiaváltás az SZDSZ politikájában? címet viselő placeshow ezúttal elmaradt. Az MSZP kezdeményezni fogja ugyan a népszavazás kiírását, de azt még nem tudják biztosan, hogy miről.Németh Miklós miniszterelnök-jelölt tartósan külföldön tartózkodik, ezért nem tudják meghallgatni... Amíg megjön, addig az MSZP várakozó álláspontra helyezkedik.A Magyar Hírlap nevű liberális napilapban nemrégiben a következő mondat jelent meg: „Pedig a magyar lelkületben, állítom, ma senki sem akar – sem Orbán Viktort, sem Kövér Lászlót – likvidálni, bármennyire javára válna is nemzetünknek.”Nem sokkal ezután Frei Tamás az RTL Klubban arról faggatott egy bérgyilkost, hogy mennyiért ölné meg a magyar miniszterelnököt. Az árajánlatot megadták... Ugyanebben a televízióban néhány napja arról folyt a csevegés, vajon kóser termék-e a viagra. Ekkor Havas Henrik az alábbiakat találta mondani: „Sajnálom, hogy hiányzik most a Verebes, mert ő zsidó és impotens!”Aki azt hiszi, hogy az eddig leírtak egy szárnyaló fantázia termékei – az téved: ez a magyar valóság.Kiegészítésül még csak annyit, hogy sajtóinformációk szerint e sorok írója hamarosan a vádlottak padjára kerül az alábbi mondat miatt: „a kereskedelmi televíziók – szemben a nyugat-európai kereskedelmi televíziók legtöbbjével – aktívan politizálnak: kampányolnak az MSZP és az SZDSZ mellett.” (A Hét, 2001. április 8.) Az RTL Klub szerint ez a mondat felháborító.Ekkora érzékenység láttán kíváncsian várjuk, hogy az RTL vezetői milyen szankciókat terveznek a fentiek miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.