A Nemzeti Egységmozgalom nyilatkozata

2001. 06. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Történelmi fordulópontként üdvözli a Nemzeti Egységmozgalom a magyar Országgyűlés által elfogadott státustörvényt, mely Trianon megalázó homályából kiemeli az utódállamokban élő többmilliós magyarságot.Az elmúlt hetek eseményei bizonyították: egyetértés mutatkozik azzal kapcsolatban is, hogy az ország határain kívül rekedt magyarság a nemzet részét képezi. A kisebbségként élő magyarok támogatása – egyebek mellett a munkavállalás, oktatás és egészségügy területén – ezért nemcsak lehetősége, de erkölcsi kötelessége is az anyaországnak. Az együttérzés hiánya miatt súlyos morális felelősség terheli a Szabad Demokraták Szövetségét, amely azzal, hogy elutasította a kerettörvényt, megtagadta a magyar sorsközösséget.A történelmet, az anyanyelvet, melyet nem választunk, hanem kapunk, emberi méltóságunkat, mely nem emberektől, hanem a Teremtőtől való, világossá és védetté kell tennünk. Mozgásunk a Kárpát-medencében – akár szellemi, akár gazdasági mozgás – legyen kölcsönös és egyre szabadabb.A kerettörvény nem a szomszédos nemzetek ellen irányul, hanem a magyarság történeti és kulturális közösségének megóvását szolgálja. Éppen ezért e természetes emberi jog deklarálása történelmi jelentőségű esemény!Budapest, 2001. június 25.Balipap Ferenc, Balogh János, Beke Pál, Dippold Pál, Ferencz Csaba, Fodor Miklós, Gyurkovics Tibor, Lanczendorfer Erzsébet, Makovecz Imre, Melocco Miklós, Papp Lajos, Schulek Ágoston

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.