Az elmaradt Dávid–Bárándy pódiumvitáról

Kedves olvasóink! Az alábbiakban a Magyar Nemzet internetes vitafórumán (www.mno.hu) zajló eszmecserékből, ez alkalommal a parázs belpolitikai bonyodalmakat kiváltó miniszterjelöltek – véglegesen meghiúsulni látszó – vitája kapcsán válogattunk. Összeállításunk a teljesség igénye nélkül, az eredeti helyesírást változatlanul hagyva készült.

–
2002. 03. 27. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Don_Dope (2002. 03. 21. 14:30) Miért ilyen beszari a Fidesz? TV-vel vagy anélkül a tények ugyanazok… Ráadásul egyik készülék sem Colorstar volt… merénylettől se tarthattak! -Fidesz sux!

Marilynmanson (2002. 03. 21. 14:35) Ez az aljas Bárándy az egyik képernyőn be akarta nyomni a „nem értek a focihoz” jelenetet… ami manapság nem nyerő tudatlanság…

Herwegh (2002. 03. 21. 18:38) Mellesleg az u.n. árnyékkormány miniszterei még meg sem találtattak, de vitázni akarnak a miniszterjelöltek vitáin. Szakértőket küldenek maguk helyett. Hol az önbizalom. Hiába írtam a Cyrano-történetet. Ezek tényleg Cyranót beszéltetnék a helyükben. Ez már nem árnyékkormány, hanem kisértet-kormány.

Lehoczky Sándor (2002. 03. 21. 18:49) Bebizonyosodott, hogy az MSZP egy percig sem akart se miniszteri se Medgyessy-Orbán vitát. Ők csak egy bohózatot, botrányt akartak. Nekik már úgy is mindegy alapon. Az MSZP tisztességes körülmények között képtelen versengeni. A POLGÁRI KORMÁNY miniszterei bármikor hajlandók tisztességes körülmények között vitázni,de ettől az MSZP megfutamodott. Az MSZP SZÉLHÁMOSOK GYÜLEKEZETE!

Jazig_Taltos (2002. 03. 21. 18:50) most a fidesz szart be. olyan rohejesen hazudoznak ezek. Omlik a hazuksag a csapbol is ingyencirkusz a nepnek. Mind el kellene zavarni a pi (…) ba.

Herwegh (2002. 03. 21. 19:11) Tapasztalatom szerint hasonló viták semleges háttérrel játszódnak le. Nem TV-t akarunk nézni, hanem vitát. Arról nem is beszélve, hogy a ballib oldal nyilvánosság előtti hamisításainak száma már oly nagy, hogy jogosan feltételezhető, hogy képernyőkön is hamis adatokat hoznának. Werber úr tudja, hogy a szent TV a nézők alsó harmadát pozitívan hangolná. Aztán tessék a képekkel szemben érvelni, miután már nem is látszanak stb. Elképesztő. Remélem holnap a pénteki sajtóklub jól felkészülten és dinamikusan mond erről is valamit.

pistam (2002. 03. 22., 10.05) Szánalmas hogy a FIDESZ a maga javára akarja fordítani a saját megfutamodását. Bár nem is az, hiszen soha nem is akartak ezekbe a vitákba belemenni, csak színjáték volt az egész!!

redox50 (2002. 03. 22. 10:13) Eddig csak az látszott, hogy az MSZP számára a MUNKA mindig is csak a vitatkozást, a megbeszélést jelentette. Ezért erőszakoskodtak a viták megrendezésében. Amikor aztán látták, hogy a kormány belemegy a játékukba, akkor begyulladtak. Kiderült, hogy nem is tudnak kiállítani annyi és olyan képzettségű embert, amennyi és amilyen kellene értelmes vitatkozáshoz. Ez látszik abból, ahogyan a háttér szabályozásának kérdésében megállapodtak, illetve ahogyan elsumákoltak az MSZP-sek dolgokat. Vajon miért nem lehetett TELJESEN AZONOS ÉS EGYFORMA MINŐSÉGŰ (nem tartalmú!!!) háttérben megegyezni??? Miért nem lehet azonos feltételekkel játszani??? Válasz: azért, mert az MSZP-sek megszokták az elmúlt 40+4 évben, hogy csak az a jó, ahogy ők csinálják, csak az a helyes, ahogyan ők értelmezik, csak az elfogadható, ahogyan ők magyarázzák a dolgokat. Cselekedeteikkel mutatják, mennyire nem fogadják el belül magukban a demokráciát, az egyenjogúságot. Ahogyan én mindig kifejezem ezt: ők mindig mindenben egyenjogubbak az egyenjoguaknál. Ez van még most is.

pistam (2002. 03. 22. 10:39) Szerencsétlen módját választottad igazad bizonyításának, mert egy plazmatévé talán mégsem akkora választási csalás mint a kékcédula volt. Egyszerűen nevetséges erre hivatkozva kifarolni! Ez a FIDESZT minősíti jelen esetben. (MDF ugyanis már nincs)

cuvee (2002. 03. 22. 10:49) „egy plazmatévé talán még nem akkora választási csalás mint a kékcédula volt.” Még szerencse. De még nincs vége.

lionheart (2002. 03. 22. 12:42) Teljesen érthető, hogy a Fidesz visszalépett az egyenlőtlen vitáktól. Akármit vetíthettek volna azokon a plazmatvken, és nem kell valami ocsmányságra gondolni egyből, hanem akármi mozgás vagy hangeffekt elvonhatta volna a közönség és a tvnézők figyelmét arról, amit a Fideszes jelölt mond, és akkor már hátrányban is van. Ez így nem fair play! Jellemző bolsevik módszer.

sziszi (2002. 03. 22. 13:52) Tegnap este a kukacon Dávid és Bárándi a stúdióban nyilatkozgatott. A nevezett hölgy igen-igen nyügős, többx arrogáns stílust használt. (a megszokott jobbos viselkedés) (…)

cuvee (2002. 03. 22. 13:54) „a megszokott jobbos viselkedés”A te hozzászólásod meg a megszokott (szélső)balos bunkóság…

bernar (2002. 03. 22. 18:24) egyellő páják, egyellő esélyek......én biciglivel megyek! (S.GY.)

Castorp (2002. 03. 22. 23:07) Az a baj Marilynmanson, hogy amíg Gál J. Zoltán kávéfőzőhelyettes azt nyilatkozza, hogy game over, addig Lendvai Ildus aztat talájja mondani, hogy persze, az mszp kész a vitákra. S teszik mindezt pár óra különbséggel.

Vixen_FTC (2002. 03. 24. 16:13) Ma, egy olyan TV-s óránkon, mikor a manipulálás lehetőségeiről, eszközeiről beszélgettünk (kizárólag TV-s szempontból), az előadó ezt mondta a plazmatévékkel kapcsolatban: Amikor az „egyik” párt azzal védekezik, hogy ők a „másik” párt képviselőjének beszédét nem zavarták volna meg plazmatévés lejátszásaikkal, hiszen az csupán az „egyik” párt jelöltjének háta mögött lett volna, akkor egy dologban feltétlenül tévednek (illetve jó szokásukhoz híven ferdítenek – ezt én mondom). „Elfelejtik”, hogy ezeken a vitákon közönség is résztvesz. És hiába beszél éppen a TV képernyőjén a „másik” párt jelöltje, akit akár kistotálban is mutathatnak, ha közben a plazmatévén megjelenik valami új, a közönség (itt hozzátette: „Még ha feltételezzük is azt, hogy nincsenek soraiban beépített emberek”…) arra mindenképpen reagálni fog, és ilyenkor egyetlen rendező sem engedheti meg, hogy legalább egy nagytotálban ne mutassa az egész színpadot, hiszen szegény TV-néző információra éhesen ül a képernyő előtt és tudni akarja (már-már követeli), mi történik, mi az, amire a közönség így reagál. Ezzel máris megtörtént az Azonnali Figyelemelterelés. (És akkor azon még nem is filóztunk, vajh' milyen feliratok, képek jelentek volna meg – amivel azonban már létrejött volna a Totális Manipuláció.) Azt mondják ezek az áldott lelkek, hogy a Választásokon a különböző pártok programjai alapján kell döntenie a Népnek. Akkor meg minek a cirkuszi kellékek, drága barátaim? Pontosan abban az esetben, amiről ők beszélnek, lenne az korrekt, ha a különböző ügyekben jártas miniszterek, ill. -jelöltek egyszerűen leülnének egy asztal mellé és észérvekkel vitáznának a saját programjuk helyessége mellett. Ahhoz viszont nem kell Sony vagy Bang and Olufsen vagy bármi egyéb csúcstechnikai kellék.

Összeállította: Várhegyi István

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.