Európa dobogó szíve

2002. 04. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem azért írok, mert valakit meg akarok cáfolni. Azért írok, mert érzem, hogy írnom kell. Írnom arról, ami valóban meghatározója lesz az ország és a nemzet jövőjének. Most nem az eszükön, hanem a szívükön keresztül akarok eljutni honfitársaimhoz. Érezze át minden polgára ennek az országnak, hogy nemcsak joga van most már, de abszolút kötelessége, hogy szavazzon. Egy nem leadott szavazat egyenlő egy rossz szavazattal. Gondoljuk csak át azt, hogy a több mint negyvenévi kommunizmus alatt hányszor reméltük, hogy ez a jogunk meglesz. Ne úgy nézzük a világot és országunkat, mintha egy autó visszapillantó tükrében látnánk – bár tudva, honnan jövünk, nézzünk előre és koncentráljunk a kormányra.
Van egy párt, amely úgy hívta magát: Fiatal Demokraták Szövetsége. Ezek a fiatalok most már felnőttek, négy év komoly munka áll mögöttük. És van egy koalíciós partnerük, a Magyar Demokrata Fórum, amely már beírta nevét a magyar történelembe, több mint tíz évvel ezelőtt. Ez a koalíciós összefogás az, amire az országnak szüksége van a következő négy évben is.
Lehet, hogy azt gondoltuk, eddig nem volt könnyű társadalmunkat tetőtől talpig megváltoztatni, és ez valóban igaz, de a következő lépés minőségben és nagyságrendben is legalább ilyen nehéz lesz. Csak képzeljük el azt, hogy először a történelemben egy egyesült Európa részévé fogunk válni, ugyanakkor talán sikerülni fog az, hogy egy csepp vér nélkül a magyar nemzet összes lakója újra együtt éljen. Ez nem egyszerre történik, de reméljük, két egymást gyorsan követő lépésben.
Ne feledjük közben azt, hogy nekünk magyaroknak, akiknek leszármazottai a világ minden részén megtalálhatók, nemcsak a mostani országot, nemcsak a Kárpát-medencét, és nemcsak az Európai Uniót kell figyelembe vennünk, hanem azt, hogy a XXI. században már a föld összes lakosa egy nagy faluban lakik. Használjuk fel nemzeti értékeinket, tehetségünket arra is, hogy embertársaink egy jobb földön éljenek, egységben környezetükkel és a természettel. A mai világban a személyes felelősség, vagy annak hiánya minden embertársunkra kihat.
Befejezésül kérem, sőt követelem, hogy mindenki, és ne egyedül, hanem karon fogva valakit menjen el szavazni a második fordulóban, tegyen eleget kötelességének, mellyel a saját életét és a jövő generációinak életét is befolyásolja.
Legyen egy olyan kormányunk, amelyre rá merjük bízni azt, hogy az Európai Unióba tisztességes, egyenlő értékű partnerként lépjünk be, és megadjuk a lehetőséget Nyugat-Európának, hogy újra csatlakozhasson Európa néha vérző, de mindig dobogó szívéhez: Magyarországhoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.