Az új (párt)államalapítás ünnepén

Tóth Gy. László
2002. 08. 22. 6:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szégyenletes ugyan, ami történt, de nincs benne semmi meglepő. A posztkommunisták és balliberális szövetségeseik mindig megjutalmazták klientúrájukat, kiszolgálóikat. Szent István ünnepén kitüntetéseket osztogattak. Az igazat megvallva én csak azon csodálkozom, hogyan feledkezhettek meg dr. Kende Péterről, Verebes Istvánról, Juszt Lászlóról, Aczél (Acsádi) Endréről, Szanyi Tiborról, Csepeli Györgyről és a többiekről. Igaz, e két utóbbi személy ma már államtitkár ugyan, de jól szabott öltönyüknek ékes dísze lehetne egy köztársasági érdemrend.
Az Orbán-kormány ezzel szemben – belső sugallatra – magas állami kitüntetésben részesítette például azt az igencsak vitatható irodalmi színvonalat képviselő, ma már nyíltan rasszista Efraim Kishont, aki a díj átadásakor testőrnek nézte Orbán Viktort és Áder Jánost… És nem tüntették ki azt a Sándor Györgyöt, aki a Kádár-kori szellemi ellenállás egyik szimbóluma volt… Most már a nyilvánosság előtt is megkérdezem: miért nem?
És miért hagytuk, hogy így legyen?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.