Milyen „nagy buli” a Nap-kelte?

–
2002. 10. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 4-én Médiaegyensúly 20. – A Nap-kelte címmel egy teljes oldalt szentel műsorunknak. A szerző, Kerényi Imre úr véleményét tiszteletben tartjuk. Egy fontos állítása azonban – amely tényszerűen fogalmazódik meg – nem helytálló: „A Nap-kelte az m1-en sokkal több pénzt kap, mint amennyibe a belső gyártású Ma reggel került. Ezen felül övé a reklámidő.” És a hamis állítást követi az abból fakadó logikus következtetés: „Nagy buli…”
A Magyar Nemzet 2002. szeptember 13-án írta: „Az m1 reggeli műsora, a Ma reggel napi átlagban 959 524 forintjába kerül a televíziónak, de az összeg nem tartalmazza a rezsiköltséget. A produkció reklámbevétele napi átlagban 91 189 forint, így naponta 868 335 forint veszteséget jelent az MTV Rt.-nek, ami már évente 317 millió.”
A Nap-kelte egyoldalúan vállalta, hogy kizárólag a műsor reklámbevétele legyen a szolgáltatásának ellentétele. Ha a műsor színvonalas, s ily módon vonzó a hirdetőknek, akkor a reklámbevétel fedezheti a 91 189 forintnál jóval nagyobb kiadásokat, ha nem, akkor a veszteség a Nap-kelte készítőit terheli. Ha a Nap-kelte éves reklámbevétele felülmúlja ezt az összeget, amelyet a műsor a Magyar ATV-n elért, akkor a haszon fele az MTV Rt.-t illeti. Ha a reggeli televíziós műsorok versenyében három hónap átlagában nem a Nap-kelte, az MTV reggeli műsora a legnézettebb, akkor a szerződés megszűnik.
Ez az a „nagy buli”.


Gyárfás Tamás,
a Nap-kelte producere

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.