Rácz Károly (alias Terry Black) listája

Seszták Ágnes
2005. 03. 10. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terry Black zsaroló szerepben? Végül is, miért ne. Ez az ország mintha kibillent volna pályájáról, és nem a megszokott módon működik, hanem mint a tébolyult dervis, önmaga körül forog eszelősen, amíg el nem veszti teljesen az egyensúlyát és az eszét.
Amióta Gyurcsány Ferenc kormánya áldásos ténykedését folytatja, azóta nem múlik el nap botrány nélkül. Ez a botrány lehet kicsi, közepes vagy egészen nagy. Ott volt a népszavazás a kettős állampolgárságról és a kórháztörvényről. Példátlan módon kormányunk a saját magyar honfitársait beszélte le az egyetlen helyes döntésről. Mi ez, ha nem botrány?
Jött a gazdatüntetés, amely nagyságában és komolyságában nem a háromforintnyi benzinről szól, de arról sem, hogy a gazdák milyen kemény legények. A gazdatüntetés komoly figyelmeztetés. A kormány képtelen normális módon kezelni gazdasági és politikai problémáit, ígéreteit sorozatosan megszegi, kapkod és rögtönöz. A kormányfő gazdaügyben össze-vissza beszél. Az, hogy lakossági fórumokról üzen a tüntetőknek, és nem áll szóba velük, kódolt ultimátum. A magyar paraszt menjen nyugodtan tönkre, a földjére szükség van, a rajta gazdálkodóra nincs. Cifrázhatjuk ezt politikailag korrektebben, de akinek jelzálog van a házán vagy hitel a traktorján, és nem fizet, abból földönfutó lesz.
Ezt kimondani rizikós, azt meg különösen, hogy nincs pénz, de ha van is, hamarabb csomagolják be belőle a Lánchidat, minthogy támogassák a parasztokat. A régi Rómából ismert forgatókönyv szerint folyik az elterelés, a porhintés, a kenyér és cirkuszból főképp az utóbbi.
Történt, hogy Gyurcsány Ferenc fejéből kipattant vagy kipattintották az ötletet, ügynöktörvény kell, teljes feltárás, alkotmánymódosítással. Le is került az első oldalról a magyar vidék minden problémája, zöröghettek a traktorok a Hősök tere mellett, növekedhet az államháztartási hiány, és vonhatnak el az ágazatokból milliárdokat, senkit nem érdekel. Ügynöklista jön, és a Political Capital megszül 19 kisegeret. Vicces kis listácska, de arra jó, hogy az összes médium vadul rávesse magát. Majd jött a Szakértő 90. Ez már kicsit húzósabb. Jelentett-e Szegvári Katalin vagy sem, mit mondott Juhász Előd, Szigeti Ferenc (egyben bejön a tv-be a Karthago együttes, és muzsikál egyet). Szegvári levelet ír, levelet kap, az RTL-ben beolvassák, szem nem marad szárazon. Egyházi érintettség, a papokat nyálazza minden médium, különösen tetszik a gyónási titokkal való visszaélés. Elképzelem, amint Orosz József műsorvezető bemegy a bazilikába, letérdel a fülke elé, meggyón egy ismeretlen hangnak, majd mikor távozna, a hang gazdája kiugrik a gyóntatószékből, és azt mondja: legyen szíves nevét, címét, telefonszámát, ügynök vagyok, és most jelenteni akarom, hogy ön Horthyt jobban szereti Kádárnál.
Szakértők öntik el a tévéket, lapokban véleményeznek, lázasan ügynököznek, majd a Political Capital igazgatói nyilvános performance keretében, a tévés társaságok és rádióadók jelenlétében megetetik vadonatúj ezres listájukat Péterfalvi adatvédelmi biztos darálójával. Kit érdekel már a Magosz, ki az a Jakab István? Hiszen újabb listák jelennek meg a HVG honlapján, veszekedés van a parlamentben, a lassan minősíthetetlen stílusban vegetáló Kuncze végre újra sértegetheti Kövér Lászlót. És az adagolás kiváló, a gazdákat már a fenébe kívánja a foteljában sörözgető pesti néző. Gyurcsány keménykedik, fizetünk, de akkor nincs családi pótlék, kétszeres lesz a gyógyszer ára, el kell venni a nyugdíjasoktól stb. A szokásos hadova, de a parasztok nem tágítanak.
És ekkor jön Rácz Károly, alias Terry Black vagy éppen kicsoda, és nyilatkozik Bánó Andrásnak, a közszolgálati televízió közszolgálati műsorvezetőjének: ha Semjén Zsolt országgyűlési képviselő nem mond le záros határidőn belül, akkor nyilvánosságra hozza saját külön bejáratú listáját a parlament homoszexuális, pedofil és biszexuális tagjairól. Egyenes beszéd, ennél csak Ungár Klára jobb, aki bejelenti, amit eddig is mindenki tudott, hogy ő biszexuális. Amúgy kit érdekel? És miért most? Mi ez a különleges kegyelmi pillanat?
Rácz Károly a közszolgálati televízióban nyílt zsarolást helyezett kilátásba. Nem tudni, miért háborog, hiszen Semjén Zsolt kijelentése egy pedofilhelyzetre vonatkozott. Egy párt, az SZDSZ honlapján olvasható célzatos és provokatív kérdésekről mondott véleményt mint kereszténydemokrata, hívő katolikus politikus. Számára a házasság férfi és nő szent köteléke, a homoszexuálisok együttélését ne csúfolják házasságnak, valamint ne fogadhassanak gyereket örökbe, mert ez két külön nemű szülő elsődleges privilégiuma a genezis óta.
Lehet, hogy Rácz Károlyt ez rosszul érintette? Elég későn ébredt az eseményhez képest. Vajon mit tett a köztes időben, a listáján rágódott, nemi identitásán tépelődött, hogy melyik szerepében szól majd nagyobbat? A transzvesztitáéban, a transzszexuáliséban, avagy abban, amelyben megengedték, hogy Magyarországon egy zavaros, nemi szerepeit váltogató egyén letagadhatatlan párthátszéllel csecsemőt fogadjon örökbe. Amennyiben azonban Rácznak állítólag férfi politikusokkal is volt dolga, ahogyan ezt állítja, akkor nem transzszexuális, csupán egy feltűnést kereső homokos transzvesztita, így az örökbefogadás alaposan megkérdőjelezhető. Nem csodálom, hogy Semjén kijelentése felingerelte.
Azt viszont erősen várom, hogy a szabad demokrata jogvédők miként foglalnak állást ebben az ügyben. Az egyén életének legintimebb része, szexuális irányultsága egy zsaroló listájában elbeszélve. Érdekes. Különösen olyan valaki tekintetében, akinek semmiféle erkölcsi alapja nincs ilyesmire. Beteges magamutogatása, a nemekkel való zsonglőrködése, pénzkeresésének érdekes módozatai, önéletrajzi könyvében nyilvánosságra hozott élményei végképp nem jogosítják fel személyét a nyilvánosság előtti fenyegetőzésre.
Jó lenne ebben a morálisan süllyedőfélben leledző országban meghúzni a határt: hol végződik a személy hitelessége? Sokan nem szeretnénk, ha transzvesztiták, prostituáltak vagy homoszexuálisok, az egyesületeik írnák elő a nagy többség számára az erkölcsi minimumokat.
Rácz Károly szerkeszthet listát, de naivitás, hogy zsarolhat is vele. Lehet belőle botrány, magyarázkodás, kínos erőlködés, de őszintén remélem, lesz belőle büntetőfeljelentés is, főképp a pedofilok bűnpártolásából. Addig azonban a tematizálással ügyesen megy az idő. Lehet találgatni, csámcsogni, nem kell a gazdák és az ország helyzetével törődni. Arra pusztán technikailag lennék kíváncsi, hogy az ilyen listán szereplő egyének egyike-másika miként bizonyítja, ha nem igaz, mondjuk, a homoszexualitás vádja.
Ha van ilyen lista, annak hitelességét bizonyítani kell, ha pedig erről fényképek, videók vagy hangfelvételek vannak, akkor, gondolom, azok zsarolásilag már a rendőrségre tartoznak. Ahogy ebben az országban a dolgok mennek, lehet, hogy Gyurcsány Ferenc még kitünteti Terry Blacket a hős anya érdemrenddel. Elvégre gavallérosan segít neki abban, hogy megosztó játékát zavartalanul folytassa a magyar társadalommal.
Ami pedig a hazai liberálisokat illeti, akik ilyenkor elfelejtik a szólás szabadságáról vallott elveiket, és látványos őrjöngésbe kezdenek, felőlem az lehet a jobboldalon homoszexuális, aki akar, az járhat otthon tollboával a fenekében, akinek ez jólesik. Ha valaki azt hiszi, hogy a parlament ettől omlik össze, hatalmasat téved. A négy fal között mindenki úgy szerzi meg az örömöt magának, és azzal, ahogyan és akivel neki jólesik. Pontosan addig, amíg ezzel nem sérti a közerkölcsöt vagy a jó ízlést, ami bármennyire fáj is a liberálisoknak, talán még nem halt ki teljesen a magyar társadalomból. Bár ők sokat tesznek érte.
Egy politikust ne azért kelljen tisztelni, mert meleg vagy hideg, hanem azért, amit a választói érdekében megtesz. A többi a magánügye. Ne erőlködjünk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.