Helyreigazítás

Lóránt Károly
2005. 07. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elnézést kérek a kedves olvasótól, hogy írásaimmal, különösen a Magyar Nemzetben június 30-án megjelent, Zuhanórepülés című cikkel alaptalanul azt sugalltam, hogy a magyar gazdaság katasztrofális helyzetben van. Mentségemre szolgáljon, hogy a cikk írásakor még nem ismertem Kóka János gazdasági miniszternek a Népszabadságban (június 29.), és a mai Magyar Nemzetben megjelent hirdetését, miszerint „Magyarország kirobbanó siker”. Most, hogy Kókától megtudtam, gazdaságunk „hihetetlenül sikeres”, egész más szemmel látom a magyar gazdaság helyzetét, és úgy érzem, hogy azokat a társadalmi problémákat is könnyen megoldhatnánk, amelyek a munkanélküliség, az oktatás vagy az egészségügy területén jelentkeznek, feltéve, ha az illetékes tárcáknak futja egész oldalas politikai hirdetésekre az országos napilapokban.
Valamikori hivatalnokként csak az államigazgatásban dolgozók sorsáért aggódom, mert ott még Kóka János is problémákat lát. Javaslom nekik, ők is adjanak fel egy politikai hirdetést, miszerint a magyar közigazgatás a legjobb a világon.
Ma már semmi kétségem nincs, hogy Magyarország – elsőként teljesítve a lisszaboni célokat – hamarosan a világ legversenyképesebb, tudásalapú gazdasága lesz, csak azért aggódom, nehogy közben George Orwell szerzői jogainak örökösei plágium miatt bepereljék Kóka Jánost.

Lóránt Károly

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.