Az utazó nagykövet és az adatmásolók

Olvasóinktól
2006. 02. 18. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP–SZDSZ a hatalom megtartása érdekében mindent elkövet, úgymond birtokon belül szeretne maradni, hiszen vannak még félbehagyott ügyeik, amelyekre könynyen fény derülhetne, ha a Fidesz kormányozná az országot. A közélet becstelenségére éppen úgy jó példa Gyurcsány Ferencnek egyedül a Magyar Nemzetben feltárt kínos vagyonszerzési ügyletei, mint Medgyessy Péter bukott miniszterelnök azon kijelentése, miszerint az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel, amikről senkinek még fogalma sem lehet. Persze Medgyessyt időben elhallgattatták, zsíros „utazó nagyköveti” állást kínáltak fel neki megbuktatása után. Mindenki tudja, hogy az előző szocialista miniszterelnöknek kedvenc időtöltése a napfényes tengerpartok, a kubai pálmafák alatti koktélozgatás és hűsölés volt. Emlékezzünk vissza: az árvíz sújtotta országrészek segélykiáltását sem hallotta meg Medgyessy Péter pihenő miniszterelnök, tovább süttette a hasát, és csak az országos felháborodás kergette akkoriban haza. A volt szocialista kormányfő, azaz az első magyar kinevezett utazó nagykövet nemrégen megunta a világ körüli utazgatást, a kilencfogásos munkavacsorákat, a fényűző szállodai lakosztályok kényelmetlenségeit. De az is lehet, hogy csak a közpénzből fizetett repülőjegyeinek költsége lett túl magas. Esetleg a szállodai lakosztályokban fogadásokat tartó egykori D–209-es szt-tiszt olyan nagy számlát csinált, ami a választási időszakban kiderülhetett volna. Talán sosem tudjuk meg, hiszen a hatalom irányítói kényesen ügyelnek arra, hogy csak arról szóljanak az újságok, a tévéhíradók, amit ők hírnek tartanak.
Például alig kapott nyilvánosságot az a hír, hogy elbocsátották azt az APEH-dolgozót, aki állítólag kimásolta és közreadta a Gyurcsány üzleti panamáját bizonyító iratokat az APEH adatbázisából. Itt szeretnék emlékeztetni arra, hogy a szocialisták és a szabad demokraták hatalomátvétele után 2002-ben László Csaba akkori pénzügyminiszter a teljes APEH-adatbázist(!) kimásoltatta, és erről utóbb a bíróság megállapította, hogy abszolút törvénysértő volt. Azt hiszem, nagyságrendileg össze sem hasonlítható az az adatkezelési és nemzetbiztonsági károkozás, amiket az MSZP–SZDSZ-kormány eddig elkövetett. Mégsem vontak még felelősségre senkit, pedig ilyenért egy fejlettebb demokráciában lemond minimum az érintett miniszter, vagy akár az egész kormány, és a bíróság elé kerül mindenki, a pénzügyminisztertől kezdve, aki részt vett benne. Magyarországon viszont következmények nélkül ezt is meg lehetett tenni. Meg lehet?

Kovács Attila, Vasad

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.