Nyílt levél Dávid Ibolyához

Olvasónktól
2006. 04. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Ibolya!
Gratulálok Neked is, a pártnak is. Örömötök érthető és indokolt. Megérdemeltétek, hogy kapjon az MDF még egy komoly esélyt. De a kormányváltás célja még nem teljesült. Márpedig Ti két célt hirdettetek. Az MDF bejutott a parlamentbe, megteremtődött az esélye, hogy újjáépítsétek a jobbközép konzervatív pártját.
Ez a munka hitelesen, méltó módon csak azzal kezdődhet, hogy ugyan érdekeiteket képviselve keményen tárgyaltok a Fidesszel, de meg akartok, meg fogtok egyezni, és aztán mindent megtesztek azért, hogy a kormányváltás feltételei is megteremtődjenek. Vagyis hogy két hét múlva a kormányváltás valamennyi híve támogassa a visszaléptetések után talpon maradó egyetlen jobboldali jelöltet. Nem azért, „hogy Orbán Viktor hatalomra kerüljön”, hanem azért, hogy leválthassuk közösen az MSZP–SZDSZ-kormányt. Magyarország és a magyar nemzet jobb jövője érdekében. Sok méltánytalan támadásban volt részetek, vitathatatlan. De most nem erről van szó. Nem lehet erről szó! Az MDF érdeke, szavazóitok akarata és az általatok hirdetett hűség önmagatokhoz, az oly sokszor rokonszenvesen magasba emelt politikai normákhoz, nem engedheti meg, hogy éppen most ne akarjátok érteni a „nézzünk immár nagyobbakra is” nagyon időszerű parancsát.
Ne felejtsétek el, hogy szavazótáborotok legalább 80:20 arányban jobbra húz! S azok nélkül a jobboldali szavazók nélkül, akik a jobboldali véleményformálók jelentős részének MDF-ellenes agitációja ellenére sem hitték el, hogy a pártod a baloldalt akarja kormányra segíteni, és a Fidesszel való elégedetlenségük kifejezéseképpen választották a Fideszével szemben az MDF jobboldaliságát, vagy a Fidesz vezette szövetség önálló győzelmében nem bízva megosztották a szavazataikat, és azért szavaztak a listán az MDF-re, hogy átsegítsék a pártot a választási küszöbön, megmentve ezzel a kormányváltás ügyének a nélkülük kevésnek bizonyuló és a semmibe hulló, MDF-re leadott szavazatokat – nos, ne felejtsétek el: ezek nélkül a szavazók nélkül ma nem lenne parlamenti párt az MDF!
Szavazóitok nagy többsége egyszerre akart jobboldali alternatívát a Fidesz mellett és ugyanakkor kormányváltást. Lehet, hogy a megegyezés, a kölcsönös visszalépések sorozata sem lesz elég két hét múlva.
De ha Ti mindent megtesztek a kormány leváltásáért, és mégsem jön össze, ilyen két héttel a hátatok mögött a mainál is erősebben, hitelesebben, magasabbra emelt fejjel folytathatjátok az MDF újjászervezését, megerősítését.
Ti, értve ezen a pártot, az MDF-et, már nem veszthetitek el az újabb négy év lehetőségét, mi, a kormányváltás hívei azonban – és közöttünk sokan a rátok szavazók is, sőt reményeim szerint Ti is, az MDF politikusai – nagyon sokat veszíthetünk.
Sok bölcsességet és nagylelkűséget kívánok mindőtöknek a következő napokra, hetekre. Nektek is meg a Fidesz vezetőinek is. Akik még tárgyalhattok egymással a jobb jövő érdekében és reményében.
S akiknek kötelező tárgyalniuk és megegyezniük.
Régi barátsággal és új reménnyel üdvözöl:
Elek István

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.