Közlemény

MN
2006. 06. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszabadság 2006. június 15-i számában megjelent egy írás, amely a Nincs mire várni címet és A Nemzeti Kör állásfoglalása a jobboldal vereségének okairól alcímet viseli.
Ezúton közöljük, és kérjük közlésünk nyilvánosságra hozatalát, hogy a Nemzeti Körnek ilyen állásfoglalása nem született. A kör egyik tagja készített hasonló fogalmazványt, annak tartalmával azonban a Nemzeti Kör alulírott tagjai nem értettek egyet, és a leghatározottabban ellenezték, hogy az írást a Nemzeti Kör állásfoglalásaként közzétegyék.
Sajnálattal állapítjuk meg, hogy a kör egyik tagja vagy egyes tagjai a többségi álláspont ellenére az írást a Nemzeti Kör állásfoglalásaként megjelentették. Ez ellen az eljárás ellen határozottan tiltakozunk, és az alapvetően baráti kapcsolatokra épülő bizalmi viszony súlyos megsértésének ítéljük. Nemeskürty István és Pálinkás József egyébként tagságát már felfüggesztette.
2006. VI. 15.
Granasztói György,
Mádl Ferenc, Martonyi János,
Nemeskürty István,
Pálinkás József, Tar Pál

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.